Stefans basketblogg

NBA Preview: Central Division

Chicago Bulls
Fjolåret: Största flopplaget – från öst-contender till lotterilag när Luol Deng, Kirk Hinrich och Ben Gordon samtidigt spelade basket som tolvåringar.
Viktigaste sommarhändelsen: Valet att gå på hemmaspelare Derrick Rose istället för Michael Beas(t)ley som förstaval i draften.
Hata Bulls: Det var Chicago Bulls fel att Charles Barkley aldrig fick sin mästerskapsring, det förlåter jag dem aldrig.
Älska Bulls: Jag har hört att de ska ha sällsynt delikat pressmat.
Årets story: John Paxons allt mer fåniga försök att släta över det faktum att de gjorde en jätteblunder då de valde Derrick Rose framför Michael Beas(t)ley.

Cleveland Cavaliers
Fjolåret: Solida defensivt, impotenta offensivt. Lebron gjorde sin grej, medspelarna inte så mycket. Som vanligt med andra ord.
Viktigaste sommarhändelsen: Mo Williams in – äntligen en spelare som både är klok och kan göra poäng.
Hata Cavs: Inte ens det mest efterblivna Lebron James-fanet kan ärligt tycka att det är roligt att se James spela en mot fem-anfall.
Älska Cavs: Inte ens den mest efterblivna Lebron James-hataren kan fronta på kung James begåvning. Charles Barkley reinkarnerad fast med mindre ass.
Årets story: Mo Williams gör sin bästa säsong hittills och Lebron James börjar faktiskt fundera på att stanna i Cleveland även efter säsongen 2009-2010.

Indiana Pacers
Fjolåret: På förhand ett av NBA:s tråkigaste och sämsta lag. I efterhand ett av NBA:s tråkigaste lag som ändå bara var en hårsmån från slutspel.
Viktigaste sommarhändelsen: Ut med Jermain O’Neil, nu behöver ingen längre låtsas att klubbens franchisespelare är någon annan än Danny Granger.
Hata Pacers: Egentligen är Pacers för menlösa för att hata. Men på något sätt är det ett skäl att hata.
Älska Pacers: Jag vet inte om det är the ghost of Reggie Miller som talar, men den där blågula uniformen är ruskigt snygg.
Årets story: TJ Ford visar sig vara Jamal Tinsley 2.0, en talangfull point guard som varken har huvudet eller hälsan med sig.

Milwaukee Bucks
Fjolåret: Började bra, krackelerade under vintern och splittrades lagom till våren.
Viktigaste sommarhändelsen: Det mest förändrade laget sedan våren. Ut med Mo Williams och Yi Jianlian, in med Richard Jefferson. Luke Ridnour och Ramon Sessions.
Hata Bucks: Lag som inte kan spela försvar kan vara rätt så roliga, typ Golden State och Denver. Men Bucks var nästan parodiska i fjol.
Älska Bucks: Michael Redds trepoängsskott som ser ut som ett fotbollsinkast – I fucking love it!
Årets story: Charlie Villanuevas planerade genombrott som istället blev till Charlie Villanuevas slutgiltiga sammanbrott.
(notera att detta var inför förra säsongen:)

Detroit Pistons
Fjolåret: Det var precis som alltid – segt, tungt, effektivt och slut i conference-finalen.
Viktigaste sommarhändelsen: Allt som inte hände. Det talades om att bryta upp och bygga nytt. Det enda som hände var att man landade en av ligans minst skickliga spelare i Kwame Brown.
Hata Pistons: Östkustens svar på San Antonio Spurs – laget ditt favoritlag alltid förlorar mot, på ren djävulskap.
Älska Pistons: Bortom den där hiskeliga förstafemman finns en av ligans mest spännande bänkar med Jason Maxiell, Rodney Stuckey och Amir Johnson.
Årets story: Rasheed Wallace skeppas iväg och Rodney Stuckey lirar in sig i förstafemman och leder laget hela vägen till – conference-finalen.

En kommentar

  1. Kjellman

    Jag kan inte halla med om din bedomning av valet av Derrick Rose som ett misstag. Jag sag matchen mot Dallas nar han i princip tog over, okej det var mot lite banknotare fran Mavericks men Derrick Rose kommer att bli stor, storre an Beasley.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.