Stefans basketblogg

En eftermiddag i fantasin

Efter två tekniska haverier lyckades fantasy-draften äntligen genomföras och jag känner mig ganska så nöjd med mina val:

Första rundan: (1) Chris Paul – kändes självklart och en sjukt bra grund för både assists och steals.

Andra rundan: (18) Caron Butler – precis den spelare jag hoppats skulle vara kvar, en komplett spelare som är topp tio om han håller sig hel.

Tredje rundan: (19) Al Jefferson – även här en underskattad spelare som jag hoppades kunna välja med min tredjepick. Egentligen värd topp 12.

Fjärde rundan: (36) Kevin Martin – Om han upprepar statistiken från de matcher som Artest inte spelade i fjol är han ett kap. Hur som helst guld för straffkastprocenten.

Femte rundan: (37) Pau Gasol – Solid spelare med solida procenter. Jag var nära att landa Chris Bosh, men Patrik tog honom just innan, men Gasol kändes som ett bra val.

Sjätte rundan: (54) Brandon Roy – Bra värde här också. Egentligen var jag inne på att ta en point guard, men Roys assist, omkring 6 per match, är ju point guard-mässiga.

Sjunde rundan: (55) Mehmet Okur – en chanstagning. Var grym efter allstar-breaket i fjol och en överlägsen trepoängsskytt för att vara center.

Åttonde rundan: (72) Andris Biedrins – Enorm skottprocent, bra returtagning och några blockar. Dessutom tror jag på ett career-year för Biedrins.

Nionde rundan: (73) Josh Howard – Efter en sommar full av skandaler tror jag Howard är redo att dundra. Försäsongen har sett lovande ut. Egentligen tycker jag han är värd att draftas omkring 45-50.

Tionde rundan: (90) Rajon Rondo – Efter att ha missat ut på point guards i mellanregistret fick det bli Rondo. Jag tror han blir bra.

Elfte rundan: (91) Troy Murphy – Liten panikpick som inte känns så bra. Jag trodde Randy Foye var draftad, annars hade jag tagit honom.

Tolfte rundan: (108) JR Smith – Jag behövde trepoängare och tog JR Smith som sätter fler än de flesta. Dessutom finns chansen att han får ett stort genombrott i år.

Trettonde rundan: (109) Ronnie Brewer – jag behövde steals och tog Brewer som i alla fall snittar omkring 1,5.

Fjortonde rundan (126) Thaddeus Young – En spelare med oerhörd potential som kan visa sig vara ett riktigt kap i näst sista rundan.

Femtonde rundan: (127) Mario Chalmers – eftersom vi var tvungna att ha en rookie i laget fick det bli Chalmers som ser ut att kunna få starta i Miami.

Sammanfattningsvis: Jag är helt nöjd med två tredjedelar av valen, nöjd med 4 val och lite missnöjd med ett val. Totalt sett ett starkt fantasylag som kommer dominera steals, skottprocent och turnovers. Enda kategorin som är under medel är blockar.

Kort om de andra lagen:
Patrik: Flippade ur och blev sur och satte på autopiloten. Bra på trepoängare och straffkast, men riktigt dålig skottprocent. Dåligt val att ta Carmelo Anthony i andrarundan, men strålande draftat i tredje och fjärde rundan då han tog Chris Bosh och Jason Richardson.

Simon: Överraskade med oortodoxa val som T-mac i fjärde rundan och Rasheed Wallace i femte. Kommer förmodligen inte att vinna någon kategori, men kommer heller inte att komma sist i någon.

Jakob: Fick Lebron James till skänks som fjärdeval och fortsatte sedan bygga laget på usla straffskyttar. Chansade på Gilbert Arenas och tog snyggt Matt Barnes i sista rundan. Extremt bra i fem kategorier, dåligt i två kategorier (treor och turnovers) samt extremt dåligt i straffar.

Sam: Började med att drafta de äldsta tillgängliga spelarna och bytte sedan strategi och valde de yngsta tillgängliga spelarna. Bra i returer och blockar, ganska dåligt i alla andra kategorier.

Petter: Hade gjort sin fantasyläxa och showade med flera fina picks som Joe Johnson i fjärde, Corey Maggette i åttonde och Mike Bibby i tionde. Tveksamt tidiga val av Granger i andra och Brad Miller i nionde. Rätt bra överlag även om turnovers och blockar kan bli två svaga kategorier.

Viktor: Gick ut stenhårt med Dwight Howard i förstarundan och chansade med skadade Manu Ginobili, alltid halvskadade Yao Ming och skadesamlaren TJ Ford. Bra i poäng och skottprocent, skaplig i returer och assist, rätt dåligt i övrigt.

Johan: Point guard Pierre gick på storlek och kommer att dominera returer och blockar och inget mer. Stod för vad som förmodligen var hela draftens sämsta val i form av Jermaine O’Neal i tredje rundan.

Egal: Hade autopick hela draften och landade med ett lag utan en enda riktig center.

5 kommentarer

  1. simon

    din kombo butler/jefferson tyckte jag var ganska oväntad. båda två verkade draftas åtminstone 10 placeringar för tidigt. men båda har iofs rätt bra lägen att förbättra gamla meriter också så det kanske var ok. att byta jefferson mot brand kommer du ju tjäna en del på också.

    min egen draft är jag halvnöjd med. tappade lite momentum i fjärderundan då jag satt och väntade på en sg/sf men där iggy, joe johnson, paul pierce och durant gick alldeles innan och jag halvpanikade på mcgrady. fast om hans minuter sjunker lite iom artest så kanske skaderisken sjunker också. får man hoppas.

    sheed i femte tyckte jag var bra. det dåliga sedan var att jag blev blind eller nåt och draftade ytterligare 5 centrar/pfs och inte en enda goat sg.

    ska ta och titta över situationen och komma med en egen bedömning framåt helgen. då kanske vi har lite mer vetskap om vilka som är starters med mera också.

  2. Stefan

    Vi tycks värdesätta Caron Butler och Al jeff lite olika. Jag hade Butler som tia och Jefferson som tolva på min lista. Grejen är att de gör förhållandevis få turnovers vilket höjer deras värde i en liga med turnovers, som våran. Jag tror att jag var den enda som riktigt tänkte på turnovers, tyvärr kan jag ha tänkt på det lite för mycket. Som det ser ut, statistiskt, kommer jag att vinna den kategorin med hästlängder, och vad jag förstår får man inga extrapoäng för hästlängdssegrar.

  3. Pat

    Jag är bara så tilt över draften, kan fortf inte sova på nätterna.. Och att jag inte heller fick Young de svider ännu mer, vänta dig ett fett in-season trade-offer !

  4. simon

    efter moget övervägande måste jag säga att jefferson-picken var bra.

    butler tycker jag dock var tidigt.

    ja om du vinner turn-overs med hästlängder kanske du slösade lite väl mkt energi i den kategorin. jag hoppas bara att min höga lägstanivå ska karva till mig en spurs-lik seger i slutändan. dock är det ju det där med skadeproblem och annat som ser lite shady ut.

    aja. fullständig analys är uppe på bloggen nu i alla fall.

  5. Viktor

    Al Jeff och Caron gick båda för SENT, det var rån à la lakerspau att du fick bägge, jag tyckte du draftade snyggt och håller dig fortfarande som en av gullfavoriterna. Det var trist att mitt internet la av lite när det ville och att den automatiserade autopick då, så att hälften av mina senare valda spelare slumpades. Tror det var Roy jag hade framför mig på skärmen när jag fick Manu, men det var ju mitt eget fel, och vem vet, det kanske blir bra så tillslut.

    Och Goodens skägg i näst-senaste inlägget var ju magiskt.. Hoppas han blir en hall of famer enbart tack vare det!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.