Stefans basketblogg

NBA Preview: Southwest division

Dallas Mavericks
Fjolåret: Året efter året då det skulle ske. Dallas kunde aldrig hämta sig, paniktradade till sig Jason Kidd och lyckades aldrig prestera slutspelsbasket.
Viktigaste sommarhändelse: Ut med ettrige och allt mer Isiah Thomas-liknande Avery Johnsson – in med semigeniet Rick Carlisle.
Hata Mavericks: Helt ärligt NBA:s osexigaste lag för tillfället.
Älska Mavericks: Mark Cuban – basketmecenaten med den stora truten får mer böter på en säsong än vad din genomsnittliga afrikanska nation har som BNP.
Årets story: Carlisle får åter ordning på Mavericks-skeppet, men tiden har passerat och inte ens en Josh Howard i sitt livs form kan göra något åt alla andra lag som springer förbi.

Houston Rockets
Fjolåret: Vann sjuka 22 raka matcher, och då var ändå Yao Ming skadad. Men säsongen tog, som brukligt, slut i första slutspelsrundan.
Viktigaste sommarhändelse: Värvningen av Ron Artest beskrevs av vissa som att lägga en tidsinställd bomb i hemmaarenan. Själv tror jag på minimalt med drama och maxade prestationer.
Hata Rockets: De sex senaste slutspelen har tagit slut i första rundan. Sämst när det gäller är inte särskilt smickrande.
Älska Rockets: Jätten Yao Ming, joviale McGrady, genomhygglige Battier, hetsporren Artest – laget har karaktärer i överflöd.
Årets story: Turen vänder inte i år heller – Ron Artest överdoserar hostmedicin.

Memphis Grizzlies
Fjolåret: Grizzlies tippades av en del som ett överraskningslag, men istället blev säsongen ett enormt misslyckande som nådde sin kulmen i samband med Pau Gasol/Kwame Brown stölden traden.
Viktigaste sommarhändelse: Det tafatta budet på Josh Smith var bara en ursäkt för att man är så snål att man inte ens vill närma sig lönetaket.
Hata Grizzlies: Pau Gasol-dealen luktar fortfarande unket. Att laget sedan saknar allt vad spännade spelare heter, med undantag för OJ Mayo, gör inte saken bättre.
Älska Grizzlies: Hur kan man inte älska ett lag baserat i Memphis med tillnamnet "Grizzlies"
Årets story: Rudy Gay är fantastisk, men väldigt få kommer att bry sig.

New Orleans Hornets
Fjolåret: Tillbaka i The Big Easy efter Katrina och Chris Paul gick från talang till superstjärna när han tog hela laget på en resa som nästan luktade mästerskap.
Viktigaste sommarhändelse: Jannero Pargos flytt till Ryssland vägs mer än upp av James Posey som kanske kan bli en ny variant av Robert Horry – den där sista pusselbiten som hjälper lagen att vinna mästerskapen.
Hata Hornets: Jag är rädd för att Hornets blir det nya Suns – laget pöbeln hakar på.
Älska Hornets: Chris Paul ser ut som Carlton Banks och spelar som Tim Hardaways glansdagar. Vad är inte att älska?
Årets story: Ska James Posey återigen sätta stopp för Lakers mästerskapsplaner, den här gången redan i conference-finalen?

San Antonio Spurs
Fjolåret: Åldern började på allvar springa ikapp Spurs som egentligen aldrig på allvar såg ut som en titelutmanare.
Viktigaste sommarhändelse: Ännu ett år har gått, och ingen i Spurs har blivit yngre.
Hata Spurs: Surheten, ålderomen, dynastin, fulheten – allt hamnar på minuskontot.
Älska Spurs: För att de alltid ger upp en jävla fight och är så sköna att slå.
Årets story: San Antonios svit med mästerskap vart annat år bryts.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.