Stefans basketblogg

I am the resurrection

Återuppstånden på andra advent, precis som Jesus.

Det har sagts att bloggen är död, det har frågats vad som hänt. Här följer en kort resumé:

Jag skickades till London för att skriva fotboll, det krävde hårt jobb. Jag blev trött, hade ingen lust att blogga. Jag kom hem, hade inga direkta blogg-idéer. Åkte tillbaka till Storbritannien, Liverpool den gången, såg fotboll, hinkade öl.

Sedan hade jag tänkt komma igång igen, men då började jag gruva mig över vad jag skulle skriva. Jag hade en plan på att skriva mitt livs blogginlägg, jag ville komma tillbaka bättre än någonsin. Jag prokrastinerade.

Sedan började jag lova folk att jag skulle vara tillbaka innan veckan är över, och när jag väl lovat något sådant är det bäst att hålla löftet. Så cheers, vänner, er lokale basketbloggare är tillbaka på orten.

Så, nog med emo-trams. Som ett sätt att ta tillbaka lite förlorad tid, här är tio saker jag tänkt på under min frånvaro:

* Utan Matteo Cavallini, Per Bergmark och Jocke Hellgren hade Johan Pierre inget annat att göra än att dominera. 29 poäng på 25 skott, 9 returer, 6 steals och 4 assists mot Blackeberg är en stat-line jag skulle vilja se fler gånger från honom.

* Elton Brand spelar pajasbasket i år. Nu är han förvisso skadad, men maken till feg hoppskottsbasket har jag nog aldrig sett från en så kraftfull spelare. Du har gjort mig mycket besviken, Elton.

* Jag är den första att erkänna att jag hade fel i det här fallet – Derrick Rose är the real deal. Chicagosonen är den festligaste point guarden att komma in i ligan sedan Deron Williams och Chris Paul.

* När vi ändå är inne på att bryta anklar:

* Att Comets-amerikanskan Shannon Daly inte var den basketspelare man hoppats på är ingen hemlighet, men hon börjar mer och mer likna en sådan. Stundtals i gårdagens match mot Telge slog hon sin spelare och satte ett par riktigt vackra pull up-jumpers. Kan hon fortsätta med det tror inte jag att det är en omöjlighet att hon får fortsatt förtroende även efter jul.

* Sommaren 2010 är ett och ett halvt år bort. Det kommer att bli vansinnigt, jag vet, men allt snack om den där sommaren gör mig lite ledsen. Vad hände med just nu? vad hände med den här säsongen? Vad hände med nästa säsong? Det är vid sådana här tillfällen man önskar att NBA inte var en stängd liga. Att se lag göra trades som helt uppenbart gör laget sämre bara för att ha svängrum under lönetaket om ett och ett halvt år är plågsamt.

* Jens Boman har aldrig varit en stor poänggörare, men han har alltid haft ett bra set shot. Men i år har han sannerligen inte rosat någon marknad överhuvudet taget. 1,6 poäng per match på 20-procentigt skytte är inte vackert.

* Basketbawful är den mest relevanta bloggen där ute för tillfället. Så bra kan det bli om man har talang och för mycket tid.

* Jag har fortfarande inte fått något favoritlag i NBA i år. De flesta av mina kandidater (Charlotte, Philadelphia, Golden State och Clippers) har varit så usla att jag övervägt att flytta till Oklahoma. Jag tror det lutar åt Miami för tillfället. Super Mario Chalmers är min man.

* Stark match av Egal Saleman senast i vinsten över Borås, men han är fortfarande för ojämn och tycks allt för mycket ägna tiden åt att smyga runt trepoängslinjen och poppa långdistansbomber. Alla som sett Egal ’Odom’ Saleman lira vet att han kan multitaska med de bästa.

4 kommentarer

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.