Stefans basketblogg

Stenkastning

Jag sitter mitt i ett glashus med en sten i min hand. Jag tänker kasta den.

Basketsäsongen här i Umeå har inte varit särskilt lyckad, Umeå Comets har bara vunnit en match och Virtus har inte heller vunnit så många fler. Basketen i Umeå tycks vara på väg in i en recession.
Men det är inte Umeå det här ska handla om, Umeå är endast glashuset.

För det är Sundsvall som inte mår bra. Även om Jonte ’fighter’ Karlsson
hyllar Sundsvall kvarstår fakta: laget ligger näst sist i Basketligan, laget som för ett år sedan nästan såg oslagbart ut, laget som spelade basket som man gör på kontinenten, laget som skulle vinna guldet. Tre vinster på 14 matcher, mot 10 vinster på den 14 första matcherna i fjol.
Men nu tycks man i alla fall ha en plan för hur man ska vända trenden – in med Doremus Bennerman. Doremus är troligen den mest spektakuläre offensiva spelaren i svensk basket de senaste decenniet, lite som en Monta Ellis i miniatyr, men nu är han 36 år gammal och har inte spelat basket på ett år. Good luck and good night, skulle man kunna säga.

Samtidigt har damlaget, Sundsvall Saints, gått lite som ett tåg i damligan. Inte så att man hotar toppkvartetten, men jämfört med fjolåret, då man var en ångström från att åka ur serien, är säsongen en sportslig succé.
Tyvärr tycks inte ledningen hålla samma kvalitet som spelarna. För ett par veckor sedan kunde man läsa att klubben begärts i konkurs av en advokatfirma, men den skulden har betalts.
Men allt är inte grönt för det. Nu lyfter amerikanskan Lauren Ervin bladet från munnen och säger ’De har inte hållit vad de lovat i kontraktet’.

Klubben tillbakavisar så klart detta, men jag sätter mina småpengar på att klubben inte alls är särskilt oskyldig i det här fallet, och jag tror inte att det är första gången Sundsvall Saints inte tagit hand om sina importer på bästa sätt.

’Det är mycket som har pågått som gör att jag inte kan komma tillbaka. Ledningen har inte varit ärlig och det är svårt att leva i ett annat land när man inte får den hjälp man vill ha’ säger hon. Tyvärr går Dagbladet inte djupare i artikeln, men jag tror inte det är en omöjlighet att de skulle kunna hitta ett och annat om de grävde lite till.

—————
On a lighter note. Borås tidnings krönikör Jan Hansson ondgör sig över vilka förskräckligt jobbiga resor Marbo har i damligan. ’Inte nog med den krångliga utflykten till Gotland. Marbo har också dyra resor till så avlägsna mål som Luleå, Umeå, Sundsvall och Östersund’, skriver han. Borås – Sverige Vladivostok, alltså.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.