Stefans basketblogg

Femman – Virtus-Steelers

Curt DahlgrenI fjol – 10 poäng, 5 returer, 8 assists. I kväll – karriärens första triple double?

Nystart på bloggen innebär nya grepp. I brist på ett bättre namn (förbättringsförslag mottages gärna, en spännande belöning kan bli aktuell) kallar jag detta nya grepp för femman.

Idén är tämligen enkel och oorginell – fem koppar basketfakta att ha med sig inför matchen. Ambitionen är att presentera en femma inför varje Comets- och Virtusmatch, samt inför speciella NBA-matcher eller annat spännande. Så utan vidare dröjsmål:

Virtus-Luleå Steelers – femman.

* Robin Ryan, en produkt av basketklanen Ryan, satt djupt på Plannjas ålderstigna bänk under fjolåret, ledsnade, rev sitt kontrakt och proklamerade: Nu vill jag åka till USA och spela. Han kom inte längre än till Steelers. Men väl där har han varit ruggig, han snittar 2,3 satta treor per match, och än jävligare, han sätter över hälften av de treor han försöker sig på.

* Appropå treor. Ni kanske minns Virtus-Steelers-matchern från i fjol då gamle Umebekantingen Nils Nilsson ensam höll gästerna kvar i matchen medelst ett mest sanslöst trepoängsskytte. Jag har för mig att han var 4 av 5 i halvtid för att sedan missa det mesta i den andra halvleken. Hur som helst behöver inte Virtus oroa sig för Nisse i år då han tycks ha trappat ned. Någon som har koll på vad han sysslar med?

* Från fjolåret har Steelers kvar två bra spelare i form av Fredrik Markstedt och Andreras Bergman. Tillsammans med Robin Ryan och ’BG-studenterna-som-gick-till-Plannja-där-de-inte-riktigt-platsar-och-får-därför-
spela-i-Steelers’-duon David Hult och Alexander Pettersson mönstrar Steelers en förstklassig förstafemma. Resten är mest rat.

* I kväll kommer den – Johan Pierres första triple double.

* Ska Virtus vinna måste kraftpaketet Victor Edlund klara av att spela åtminstone 25 minuter utan att foula ut sig. Utan Cavallini och Per Bergmark är Edlund den enda spelaren med tyngd man har tillgänglig.

2 kommentarer

  1. simon

    viktor dubbel-dubbel.
    pierre 7 returer och 7 steals (minst), inte långt ifrån trippeln.

    lika clutch från basketbloggarn som micke från straffkastlinjen!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.