Stefans basketblogg

Femman: Jämtland-Comets

* Bara ett par veckor in på säsongen skadade Jämtlands amerikanska Jill Noe handleden. Nu är hon tillbaka igen och hon ser fruktansvärt bra ut. 22 poäng mot Visby och 31 senast mot Eskilstuna, anledning för Umeå att oroa sig, med andra ord.

* Mycket tung förlust för Egal Saleman i går man slarvade bort ett läge att avgöra och vinna borta över 08 bara för att förlora med en poäng. Hur som helst är Egal tillbaka i Östersund i kväll. Var lojaliteten finns i kvällens match är dock tveksam. ’Jag kommer nog att heja på båda lagen. När Umeå gör poäng kommer jag att bli glad och när Jämtland gör poäng blir jag glad’, sa han när jag frågade honom vilket lag han skulle heja på.

* Mot Eskilstuna: 8/8 straffar. Mot Telge: 4/6 treor. Vad ska Julia Hamre hitta på i dag?

* Förra året hade Comets vunnit hemma mot Jämtland med 96-81. Istället för att nöja sig med att förlora med några poäng och behålla vinsten i det inbördes mötet forcerade Comets för att jaga ikapp och fann sig istället förlorandes 83-67 vilket gjorde att Jämtland tog inbördes möte med 164-163, något som skulle vara avgörande när Comets missade slutspelet just på grund av inbördes möten.

* Jämtland och Umeå är damligans två sämsta returtagande lag. Men kan båda lagen ta dåligt med returer i samma match? Hur skulle det se ut?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.