Biobränsle?

Av , , Bli först att kommentera 15

Här skulle vi också samla ihop matrester och annat avfall som härrör till produktion av biobränsle. Det bygger på folks konsumtioner och den beräknade mängden vi slänger. Men om nu folk inte köper mer än vad de gör av med, förutom benrester, fiskben och kycklingben hur har man då räknat. Jag menar samtidigt som det beräknades vi skulle slänga rester som tidigare, det måste vara det man baserat det på och nu plötsligt allting blivit så dyrt att folk börjat bli mer sparsamma över vad de köper, inte minst maten. Visserligen slängs det mycket mat fortfarande och det är väl såna som inte behöver tänka på sin ekonomi särskilt mycket och/eller vanorna sitter i sedan tidigare (ni vet den frossande svensken) och att de har svårt ändra sina beteenden.

Trots detta är jag skeptisk till nästan alla åtgärder som skulle se till att vi skulle leva bättre. Transporter och övriga kostnader kan knappast bli några vinster, speciellt här i den glesare delen av Sverige när matavfallet ska samlas in separat och sedan fraktas till Skellefteå.

Rally Sweden, Umeå har man problem med bränslet som fryser till is. Jag förmodar det är till servicedepåerna man menar och där man använder diesel. Den diesel man nu använder fryser så tidigt som redan vid -7.

– Vi behöver ett lokal bränsle, dieseln vi har använt har kommit från Monte Carlo och fryser vid minus 7. Vi behöver ett lokalt diesel, säger en engelsk M-sport anställd som inte fick i gång generatorerna då bränslet helt enkelt hade fryst till is. Teamet var sedan på jakt efter en lokal leverantör av lastbilsdiesel.”

De flesta bränslestationer har nu övergått sälja ren diesel utan reduktionsplikten. Lastbilar, nyttofordon och det som dagligen ser till vi får varor och måste vara ute även om det är stark kyla väljer bort EUs krav på bioblandat bränsle trots de får betala det högre priset.

Det som hänt med miljöpolitiken att allt blivit rejält dyrare och ger ingen verkan och skulle det, fungerar det inte. Hur länge ska man stoppa huvudet i sanden och förneka detta?

Vi har ett pågående krig nära inpå oss och det finns allvarligare saker tänka på än att inbilla oss den ”gröna omställningen” skulle vara den revolution man nu hoppas på. Jag tror den kommer varken hjälpa oss eller krigets offer.