Borde Miljöpartiet terrorstämplas?

Av , , Bli först att kommentera 6

De fick ju gå fram som en furie under föregegående S-regerings styre. Lövin fick sin egen lilla vindpark utanför Piteå hon kunde skräna om i riksdagen. Likadant var det med alla miljöpartisterna i riksdagen. Det gjorde det kriminellt för vanligt folk äga något som gav utsläpp. Att man inte förbjöd folket släppa en ”rökare” också är konstigt? När de sedan skulle köra och driva allt med batterier började dödsoffren hopa sig, främst i stadsmiljöer när elsparkcykeln tog upp alla gator och torg som övriga människor hade rättighet till kom till skada.

Den enorma utvecklingen av vindkraft vi sett under de gångna åren och samtidigt nedstängningen av kärnkraften, vad blev resultatet av det? Det har lett till skyhöga elräkningar för människor som nu man måste börja betala ut bidrag till. Är detta en ansvarsfull politik? Det är näst intill bara larv och småbarnsfasoner som kommit från detta parti och det Sverige vi nu ser med allmänt kaos i jämförelse med vi varit vana med, är i huvudsak Miljöpartiets förtjänst, vill säga den skada som de orsakat Sverige. Tyskland har en motsvarighet till vårt svenska MP och där agerar man vettigare och tagit beslut för Tysklands bästa i samråd med det största partiet – tyska S.

Regeringar som tillsätts verkar något lama och fega ändra eller avveckla, avveckla folk i olika företrädande myndigheter och institutioner vi har. Hur är det med Energimyndigheten och den eller de som är ansvariga för den? Av vilka fick de sina platser där de nu sitter (och hänger) tillsatta? Vilka jobbar de för och/eller vilka jobbar de mot? Det finns ändå vissa fördelar med envåldshärskare och styrningar mera som inte vi kallar demokratier, där man kan rensa ut de som anses obekväma snabbt och till hinder för ett lands utveckling. I Sverige är det raka motsatsen, har man väl satt sin fot i något av ett lands viktigare säten är det svårt ändra. Dels har vi den svenska modellen, men den gäller ju mera för vanligt folk men här har vi de beryktade fallskärmarna som löses ut när man vill ha bort någon. Sedan har vi ju demokratin, den demokrati som oftast är godtycklig från person till annan.

Jag föreslår man gör om i Sverige i stora drag. Länsstyrelsernas uppgifter bör ses över, vilka befogenheter de ska ha och inte. Energimyndigheten har har jag redan nämnt. Hur är det med SvK? När regeringen Reinfeldt tillträdde, nästan de första man gjorde vara att avsätta Bo Bylund, chef för Banverket. Om det blev bättre vet jag inte, men en snabb avsättning gjordes i vilket fall.

Ett lands regering förväntas ta kontroll, inte mesa och vara undfallande och räddhågade. De lovade ju så mycket den här regeringen, men hittills har de bara uppträtt som fega mesar.

Sverige ska moderniseras, vi vet hur det låter, men varför har man kvar de uråldriga länsstyrelserna med deras maktpositioner som vi ibland kan starkt ifrågasätta om de verkligen gynnar folket. Sedan har vi inom regering från regering de utser något någon som man tycker ska få en plats där de kan vila upp sig från politiken, dess blickfång eller de insatser eller misstag de gjort och placerar dessa just som landshövding i något län.

Ibland hoppas jag det går riktigt åt helvete med Sverige. Det kan var det som måste till innan vi får det bättre. En riktig krasch. Ja okej vi redan på god väg.

Vi kan inte ha snorungar inom olika viktiga svenska myndigheter.

Sveriges ursprungsbefolkning rejält kuvad

Av , , Bli först att kommentera 4

Visst känner jag till gamla Sverige, både själv vuxit upp men inte minst hört historier om hur det kunde vara före min tid. Det kunde ändå vara friare på något vis och häruppe i vildmarken fick man klara sig så gått man kunde, kanske inte följa lagen alla gånger men att se till man överlevde. Jakt och även fiske var många gånger ett tillskott man utnyttjade och här kunde jakten ibland överskrida vad jag menar med inte följa lagen. Att tänka själva och vara uppfinningsrika var också något de flesta var tvingade till för att överleva.

Det är ändå en baggis mot vad vi ser idag, idag har myndigheterna som ska egentligen vara till skydd för oss tappat greppet och en annan typ av människor har tagit över än de vi var vana med tidigare. Det är de försvarslösa som idag råkar illa ut, även tidigare var det så, men inte som idag när även en länsstyrelse kan ge sig på försvarslösa individer och med det utse dessa till brottslingar.

Är det konstigt vi fått det som vi fått, främst i Sveriges städer, nu även så långt norrut som S-svall. Ja, det förekommer säkert i alla norrlandsstäder sånt som vi sällan såg tidigare. Jag syftar främst på knarkhandeln och problematiken runt den.

Varför inte folk på landsbygden, här likställd med glesbygd och fjällområden kan bo här i den utsträckning som skulle behövas inte minst för att stärka en kommun, ge tillskott av skattemedel och få bygderna utvecklade är naturligtvis inte konstigt när du inte får bygga en koja/kåta på viste som där funnits sedan urminnes tider som nu länsstyrelse betecknar som olagligt och brottsligt kan vi fundera på hur lagen hanteras. Är det konstigt vi fått som vi fått, främst när gängen numera kan härja fritt. Det är ju med den svenska lagens hjälp vi fått det så här. Enskilda försvarslösa människor och individer som aldrig gjort något brottsligt bara vill vara till freds på en plats de vuxit upp på sedan liten, nu vill åter känna den atmosfären genom att på samma plats bygga en koja eller en kåta. Den bränns nu skoningslöst ned av av den myndighet som ska vara till skydd för oss. Är det konstigt vi fått som vi fått i Sverige?

Vad ska barnen tro när de får se hur en länsstyrelse bränner ner hus (mindre hus, kojor) som människor byggt för att vistas i. Likställer de med det som sker på andra håll med våldsamma upplopp, bilbränder och förstörelse och får uppfattningen att det är så det svenska samhället fungerar och helt normalt?