Sveriges ursprungsbefolkning rejält kuvad

Visst känner jag till gamla Sverige, både själv vuxit upp men inte minst hört historier om hur det kunde vara före min tid. Det kunde ändå vara friare på något vis och häruppe i vildmarken fick man klara sig så gått man kunde, kanske inte följa lagen alla gånger men att se till man överlevde. Jakt och även fiske var många gånger ett tillskott man utnyttjade och här kunde jakten ibland överskrida vad jag menar med inte följa lagen. Att tänka själva och vara uppfinningsrika var också något de flesta var tvingade till för att överleva.

Det är ändå en baggis mot vad vi ser idag, idag har myndigheterna som ska egentligen vara till skydd för oss tappat greppet och en annan typ av människor har tagit över än de vi var vana med tidigare. Det är de försvarslösa som idag råkar illa ut, även tidigare var det så, men inte som idag när även en länsstyrelse kan ge sig på försvarslösa individer och med det utse dessa till brottslingar.

Är det konstigt vi fått det som vi fått, främst i Sveriges städer, nu även så långt norrut som S-svall. Ja, det förekommer säkert i alla norrlandsstäder sånt som vi sällan såg tidigare. Jag syftar främst på knarkhandeln och problematiken runt den.

Varför inte folk på landsbygden, här likställd med glesbygd och fjällområden kan bo här i den utsträckning som skulle behövas inte minst för att stärka en kommun, ge tillskott av skattemedel och få bygderna utvecklade är naturligtvis inte konstigt när du inte får bygga en koja/kåta på viste som där funnits sedan urminnes tider som nu länsstyrelse betecknar som olagligt och brottsligt kan vi fundera på hur lagen hanteras. Är det konstigt vi fått som vi fått, främst när gängen numera kan härja fritt. Det är ju med den svenska lagens hjälp vi fått det så här. Enskilda försvarslösa människor och individer som aldrig gjort något brottsligt bara vill vara till freds på en plats de vuxit upp på sedan liten, nu vill åter känna den atmosfären genom att på samma plats bygga en koja eller en kåta. Den bränns nu skoningslöst ned av av den myndighet som ska vara till skydd för oss. Är det konstigt vi fått som vi fått i Sverige?

Vad ska barnen tro när de får se hur en länsstyrelse bränner ner hus (mindre hus, kojor) som människor byggt för att vistas i. Likställer de med det som sker på andra håll med våldsamma upplopp, bilbränder och förstörelse och får uppfattningen att det är så det svenska samhället fungerar och helt normalt?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.