Den stora jordbävningen – Turkiet/Syrien

Av , , Bli först att kommentera 4

Man hör ingenting från MP nu när hjälp behövs till de drabbade. Tidigare har vi sett det visats bilder på översvämningar, bränder och torka och då har man snabbt varit framme och påpekat klimatets verkan och vi måste höja motåtgärderna för klimatförändringarna och temperaturhöjningarna. Varför är man inte oroliga nu? Naturligtvis är jordbävningar och de krafter och förändringar som kommer från marken, eller jordens inre som vulkanutbrott ingenting vi rår över. Nu här den katastrof vi ser med hittills 8000 döda är det kontinentalplattorna (3 tektoniska) som är orsak. Kontinentalplattorna är ständigt rörelse och en del områden mera utsatta än andra och just här är det särskilt utsatt.

Men vad skulle vi hjälpa alla människor med som hamnar i olika katastrofsituationer om vi inte hade maskiner till hjälp, de som svenska Miljöpartiet vill förbjuda. Förbjuda kanske det inte vill, men det får inte komma rök från en motor. Deras värld är i princip omöjlig uppnå och är det risk vi nu kommer dö (sjätte förintelsen eller vad fan de surrar om) kommer vi med säkerhet dö, om inte alla, så många. Hur många dör varje dag i kriget i Ukraina och hur mycket släpper man ut där i samband med kriget? Det är ofantliga mängder, hur ska vi stoppa och vad är dödligast, kriget eller CO2-utsläppen?

En värld som Miljöpartiet uppmålar eller vill förändra till kommer aldrig nånsin finnas. Deras lilla värld och landet Sverige de försökt forma till någon Edens Lustgåd tror jag aldrig vi får se. Nästa gång, kanske det är vår tur söka hjälp för en inträffad katastrof.

Erdogan är nu troligtvis ganska spak och Sverige har nu bidragit med hjälp både av pengar (hittills med 40 miljoner) och även humanitär hjälp. Kommer han nu mjukna beträffande Nato? Jag undrar om han inte är så illa tvingad.