Följa regelsystem = Rasism

I Sverige har vi fått det till att regelsystem som är tänkta följas (kan vara både självklara enkla regler, men även svåra) och den som inte gör och blir kritiserad av andra blir kallade rasister och allt annat nedvärderande. Det har blivit en konstig attityd i samhället som vi själva skapat genom att vara medvetet undfallande och det samhälle vi sedan tidigare skapat för att i görligaste mån tillgodose medborgaren i landet en form av trygghet som även byggt på plikter som måste fullföljas, har nu blivit mera allemansrätt utan att i gengäld bjuda till själva i form av de plikter som ändå erfordras för att just detta ska ”gå runt”.

Vi ser hur under lång tid medvetet paralellsamhällen byggts upp som vi inte nu har kontroll över. Jag förordar inte koranbränning inte heller bränning av någon helig skrift som medvetet är till för att misshaga och skapa mer förvirring än nödvändigt. Bränning av böcker över huvud taget vet jag inte vad det ska tjäna till?

Men vi har ändå fått en kultur som dåligt passar in i svensk miljö, vår utgångspunkt bevara en välfärd som ändå byggts upp under alla år. Vad har alla moskéer exempelvis fått för inflytande i områden som förmodligen också tagits över av icke tidigare svenska seder och vanor, hur mycket påverkar det gängkriminaliteten i dessa områden?

Nu sedan Centern fick sin nya ledare rasar de i opinionen. De verkar satt krokben för sig själva och vad vet han om landsbygd, landsbygdens vanor, jordbruk och lantbruk? Det blir nu ovisst vilka S tänker samarbeta med och om vi sträcker oss så långt som till nästa val.

Sverige har varit på fall länge och nu hur man tänker tackla det vet väl egentligen inge. Inga ny idéer synes tillkommit. Samma gamla trams ”bura in, höja straffen” verkar vara synonymt med förra regeringen och dess misslyckanden.

När har högern sett till folkets bästa, endast de redan rika då. Det blir väl i slutända nu också samma sak. De ”rika” får det ännu bättre och de ”fattiga” ännu fattigare.

6 kommentarer

  1. brorson

    Beträffande brottsbekämpningen kan den förra regeringens åtgärder beskrivas som för lite och för sent. Den nya regeringen har just kommit igång och dess åtgärder kan – jämfört med den förra – beskrivas som mer och snabbare. Men sett till helheten är det fortfarande för lite och för sent. De kriminella ligger hela tiden före. Nu bjuds åtta-åringar på gratis knark. Men när de har blivit beroende och är beredda att göra vad som helst för att få mer knark, så får de betala för knarket genom att göra tjänster åt de tidigare så givmilda.
    1. Den avskräckande effekten av höjda straff för vuxna förbrytare är bara marginell.
    2. Den, som sitter i fängelse har svårare att begå brott än den som är fri. De redan kriminella måste buras in för att stoppa rekryteringen av barn, som ännu inte har begått sina första brott.
    3. Mycket av de kriminella aktiviteterna utanför fängelserna styrs inifrån fängelserna och detta måste stoppas.
    4. En tidigare fängelseanställd har berättat för mig att brottslingar i 20-årsåldern har klagat på att de inte fått rejäla straff redan efter sina första brott, för hade de fått det hade de lagt av. ”Experter” påstår att unga brottslingar saknar konsekvenstänkande, men tacka för det när de kan begå brott efter brott, utan att det får nämnbara konsekvenser.

    • edor, Vilhelmina (inläggsförfattare)

      Men hur kan vi bura in dessa, det går ju inte få tag på. Jag förordar dörrknackning, inte märkvärdigare än när man söker röster genom påverkan, vilket borde förbjudas. Men kunde vara effektivt i jakten på kriminella som gömmer sig. Någonstans måste de sova, när det inte är ute på gatan skjuter och säljer knark. Säga vad man vill om nazisterna och Gestapo, men här var det effektiva och något vi borde ta efter. Jag menar naturligtvis inte jaga judar utan här de gängkriminella. Det är alldeles för lamt i Sverige. När det gäller tukta och söka efter ”svenskar” som gjort något, kan vara ett mindre skattebrott eller ett mindre brott, finns vi alla i register. Det är bekvämt visa sig duktiga för personal som söker efter dessa. När det gängkriminella och grövre brottslingar är det som att sätta in mesar och oduglingar. Det är Sverige i sin linda.

      • brorson

        Polisen vet vilka de är och vanligen också var de gömmer sig. Men väntar med att gripa dem, tills de har fyllt 18 och har begått något riktigt allvarligt brott. Polisen prioriterar ju de allvarliga brotten,. och det låter ju bra. Men det är ju också orsaken till att äldre kriminella anlitar de yngre som utförare av de brotten.

        • edor, Vilhelmina (inläggsförfattare)

          Det märks ganska tydligt vilka du tar parti för och jag tror inte heller du alltid så rätt som du vill påskina.

          • brorson

            Det var inte jag som skrev att vi ska göra som Gestapo. Jag skrev att vi måste lyssna på de kriminella själva, när de säger att de hade slutat begå brott, som de hade fått rejäla straff efter sina första brott. Jag tar naturligtvis parti för polisen i deras kamp mot brottsligheten. Med längre inlåsningar av de redan gripna, får polisen tid att gripa fler i stället för att gripa samma personer flera gånger varje år.

          • edor, Vilhelmina (inläggsförfattare)

            Jag menar du verkar tro mer på den här regeringens åtgärder som ännu inte varit några. Annat lät det innan valet. Jag tycker den här justitieministern verkar lida som han skulle fortfarande vara blöjbarn. En riktig mes.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.