Tester på elbilar?

Nu börjar det uppdagas att det kan vara rena skräpet som lurats på människor och som utgått från en regering som gjort det legitimt lura människor. Främst är det ju Miljöpartiet som står för det ansvaret. Det räknade med oavsett vilken elbil som räknades och att den först och främst saknade direkta utsläpp (tillverkningsprocess ej medräknad, men o så viktig ta i beaktande) sedan beskaffenheten sett ur tillförlitlighet, säkerhet osv var oväsentligt. Elbilsmarknaden har tämligen exploderat och det börjar nu äntligen gallras ut agnarna från vetet.

Det svenska Volvo har hitintills inte gjort ett vettig elbil, ja det är väl också mera en kinesisk produkt och jag menar priset och de tycks vilja sälja bilar i de dyraste segmentet. Jag kanske inte hör till normalsvensken, en ”fattig pensionär” dessutom, men för mig är det svindlande summor när man reklamerar för bilar runt miljonen. Vi ser nu det japanska märket Nissan med sin väl beprövade elbilsmodell Leaf den kan man köpa för omkring 400 000. Det är naturligtvis inte något lyxåk, men väl en bil om jag bodde i en stad och i princip inte behövde färdas långa sträckor jag skulle satsa på. Naturligtvis köper eller väljer varje individ själv vad denne vill köpa. Detta var bara en tanke som slog mig.

Här i norr med våra långa avstånd (långt mellan ex. punkt A och B) och även svåra förhållanden speciellt vintertid kan möjligheterna se helt annorlunda än i en stad. Dagliga turer t o fr jobbet kan elbilen naturligtvis fungera bra oavsett var du bor, men köpa skräp som ändå Miljöpartiet skulle stått för i deras sätt driva reklam för elbilar (oavsett) och sitta i en position där man har huvudansvar för landet tycker jag är bedrövligt.

Vi vet hur tyska Volkswagen även kunde äga vindkraft eller äga mera och sedan göra reklam att vi skulle köpa deras bilar och ladda med ”billig” vindkraft som inte minst föreg. regering även varit inne på. Nå hur blev det med den billiga elen? Fortfarande billigt ladda elbilen, men är det viktigare än ha någotsånär billig el för uppvärmning av bostaden?

Det är bara trams med detta Miljöparti och andra partier som stått bakom deras politik, även kan vi inte minst räkna in socialdemokraterna. Arbetarparti, för den svenske arbetaren och pensionären, den ensamstående föräldern eller bara för vanligt folk om det finns det längre, vanligt folk och var den definitionen längre går kanske jag helt missat. Det kanske är bilar i miljonklassen vi ska vi beräknas köpa från svenska Volvo (ägda av kineser) och andra tillverkare som ligger i den prisklassen. Jag och andra med mig kanske inte längre är några ”vanliga” svenskar? Någon politik för oss finns inte och man är inte heller intresserade lägga krut på såna individer. Det är för lite pengar det gäller och sett ur marknadsperspektiv är vi ganska ointressanta.

Det är för mycket utländska krafter som har fått för stort inflytande och påverkan på Sverige

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.