Sverige sämst tillväxt i hela EU

Av , , Bli först att kommentera 11

Hur ska man beteckna det, bra eller dåligt? Beror vilken sida man väljer stå på. Det ”gamla” ekonomiska tänket när ständig tillväxt ska ske börjar ta ut sin rätt. Varför inte säga det är de pågående krigen som orsakas av det. Vi ser hur länder som räknas till de stora med hög BNP är i luven på varandra. Det som i själva verket sker är en tävling mellan länder, den som har högsta produktionen tar hem ”spelet”.

Ska vi också se till den gröna omställningen är det jättebra det som sker, att den svenska tillväxten är minst hela EU. Det är egentligen vad hela ”omställningen” går ut på, att vi ska minska konsumtionen. Hade vi tänkt en värld som är tänkt fortsätta finns inga andra utvägar än att vi måste minska vår konsumtion och/eller lägga om till annat.

Världen håller på gå under enligt mitt sätt att se. Jag har slutat engagera mig till viss del i alla nyheter, sportevenemang, artister som finns i stora galor som numera är äckligt påfrestande. Melodifestivalen är sådär okej, men ack så dålig den blivit, speciellt presentatörerna. Det bli sämre och sämre för varje år, kanske borde läggas ner?

De som tjänar på det här är naturligtvis gängbrottslingarna och knarkförsäljarna. När folk får mindre pengar ökar oron och många kan ta till knark och droger för att bedöva.

Vi har inte nått till ”Kreugerkraschen” och 30-talets depression. Vi har levt i en bubbla som snart kommer spricka rejält. För att något ska bli bättre, måste det först bli sämre, riktigt illa innan det blir bättre.

Vi kan fråga oss om vi vill det ska bli bättre, ökad tillväxt måste inte elpriserna och bränslepriserna ner då? Men det var det ju det är med utsläppen och då finns inga vägar till tillväxt.

Människor söker mest efter bara trams och mycket i livsglädjen har försvunnit för många. Det kunde vara bättre tidigare om vi ser till det. Folk strävade oftast efter en rimlig tillvaro, en överlevnad. Idag är det mycket lättare kommer över saker, även om inte folk har råd. Vi ser hur folk kan göra sig skuldsatta för att komma över rena skitsaker. Det är en farlig värld vi lever i och speciellt för den som inte kan tacka nej. Det verkar inte finnas något konsekvenstänkande längre.

Hur vill vi ha det?