Gröna omställningen även nu i händerna på denna regering

Av , , Bli först att kommentera 9

Allt prat före valet om sänkta bränslekostnader, det motsträviga projekten mot vindkraft (även havsbaserad) och endast utbyggnad av kärnkraft verkar nu helt fallit platt. Senast deklamerade Ebba Busch om utbyggnad av havsbaserad vindkraft. Givetvis är hon och regeringens företrädare inte minst bland Moderaterna skraja för EU och vad de bestämt. Många blev nog direkt lurade lägga sin röst på de som nu sitter i regeringen och deras stödparti Sverigedemokraterna. Man pratar om demokrati, men hur grova lögner kan man gå ut med före ett val och sedan ändra kurs 180 rader?

Ser vi till helheten vad det gäller ”omställningen” är det mera en politik som inte minst Miljöpartiet och föregående regerings sammansättning förordade. Det konstiga med den politiken är hur vi måste börja öppna fler gruvor för att utvinna material till främst batterierna som ska ersätta de fossila drivmedlen och att vi endast ska ha elmotorer främst våra bilar är en konstig retorik från Miljöpartiet när de samtidigt inte vill öppna några gruvor alls. Vänstern torde ha samma uppfattning. Det är svårt förstå hur de tänker samtidigt som de gapar om vindkraft och det ena med det tredje i den gröna omställningen som de helt står bakom vilket nu också den här regeringen har för avsikt fortsätta in på.

En sak som de ändå verkar vilja komma tillrätta med är assistansen, den som gäller människor hur det sett ut under senare år och som inte föregående regering gjorde något åt, verkar nu en lagändring vara på väg. Det är en mycket viktig reform om man väljer kalla den det. Här har fusket varit vida utbrett och sammantaget har miljarder betalats ut både till fejkade brukare och hur de fått sina intyg som bevis på deras rörelsehinder är en gåta. Samtidigt kan inom samma familj/släkt ett assistansbolag upprättats och lurat staten/skattebetalarna/Sverige på miljardbelopp. Den verkligt sjuke och behövande är de som drabbats.

Det utbredda fusket med komma över pengar genom att bluffa och luras är vida utbrett. Sverige har inte råd med det. Pengar ska gå till vad de är avsedda för. Inte till fuskare och bedragare.

Begränsad arbetskraftsinvandring kan också vara befogat. En lägsta lön skulle där också ingå vilket inte gäller för de inom EU. Vi måste börja rensa upp inom de träskliknande förhållandena vi fått där medel formligen rinner ut till icke berättigade.

Låt huvudena rulla, mig gör det ingenting.