Är det viktigare rapportera om kändisskap än om mera allvarliga saker?

Det är naturligtvis tidningarnas uppgift skriva och berätta om allt möjligt som även kan innehålla – som jag anser – oväsentliga saker. Nu i Expressen är rubriken på första sidan ”Pernilla Wahlgren avslöjar detaljerna om bröloppet”. Samma sak i tv-sändningarna rapporteras om i som jag anser skitsaker där jag tycker vi har mycket allvarligare problem brottas med. Filmindustrin, deras utmärkelser och tv:s olika experter inom det området som har betalt ösa ut all skiten och berätta. Det är ju skandal vad vi betalar för, i alla fall i den statliga och allmänna tv:n – SVT.

Den reklambaserade går inte göra så mycket åt, jag menar den betalas ju via reklam. TV 4 har ändå en ganska bra rapportering och jag undrar om inte inte den är en aning bättre än svt (TV4 och ”Efter fem” är tjatig och den ser jag inte). SVT börjar kännas en aning förlegad i hela dess upplägg  Genom att reklam inte får förekomma försöker man ändå ”låtsas” på något sätt efterapa den. Men det blir ju bara näst intill pannkaka av det hela.

Ser vi till vad som händer i världen är vi ändå förunnade från de värsta katastroferna. Den hemska jordbävningen Turkiet/Syrien och inte minst kriget i Ukraina. Sverige står ändå på ganska stadig fot om vi gallrar bort all skit som ändå kommer in, inte minst i media.

Kungen skulle också opereras vilket lagts ut i flera dagar på första sidor. Hovet är viktigare än allt annat verkar det som. Ändå lever hovet av skattemedel det s k ”apanaget” eller varför inte apans arsle? Jovisst kungen är ändå inte det sämsta vi har, det finns betydligt värre saker som vi borde göra oss kvitt.

Nu måste krafttag till hur vi tänker lösa vår energifråga. För landet som helhet, visst är det bra med export, öppnade gruvor och redan den utnyttjade vattenkraften som kraftbolagen nu drar in stora slantar på. Men kom ihåg vad vi ändå offrat när vi byggt ut främst våra stora norrlandsälvar och vad vi egentligen fått, fått tillbaka? Är det inte frågan om skicka strömmen söderut, samtidigt som vi här i norr ska dyrbetala den? Samtidigt håller man på och fjantar sig och engagera sig i skitsaker, främst vad gräddan i Sverige gör och inte. Det är åt helvete med Sverige i det fallet.

Folkhemmet är i ett direkt förfall

Helgens skidskytte-VM i svt var ändå super med härliga guld- och silvermedaljer till Sverige. Ibland känns det bra vara svensk.

En kommentar

  1. Drutten

    Ja det verkar som att många journalister inte fattat eller förstår sin mission med sitt yrke. MEN stor del av befolkningen i dagens samhälle ska ju nu en gång för alla roas från vaggan till graven så det är kanske inte så underligt att det är så med mången journalister idag. Endast de journalister med de skarpa hjärnorna får jobben som förmedlar viktiga nyheter.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.