Fosterland eller missfosterland?

Vilka av Sveriges partier vill egentligen bevara värdegrunden, den som vi tidigare kunde kalla ”vårt fosterland”? Det har blivit ganska utspätt och vi har inte längre den ordning som tidigare fanns. Hur går det med EU och deras regelsystem? Är de för eller emot oss med de tidigare värderingarna?

Nu säger Kina de tänker värna om sina egna produkter. Framförallt sluta eller i hög grad begränsa exporten av de jordartsmetaller vi skulle så väl behöva i det som blivit så populärt kalla ”den gröna omställningen”.

Nu kommer Sverige att stå på första plats tillgodose Europa med de just dessa produkter. De tidigare gröna landskapen och jordens växtlighet kommer bli smutsig och brun. När Inlandets och Lapplands befolkning ständigt minskar sträcker många ut handen och hoppas på bättre tider när man hör det väntade resultatet av just ”den gröna omställningen”. För oss i detta landskap och regioner, även fjällnära och även tillhörande de rena fjällen ska det nu grävas utav bara sjutton för att söka av dessa begränsade jordartsmetaller som ingår i ”den gröna omställningen” och som nu Kina tänker behålla för sig själva. Det visar sig redan att den kinesiskt byggda elbilen – Byd – har försäljningsrekord inte minst i Sverige. Elbilsmarknaden väger över ytterligare i ett kinesiskt övertag på marknaden. Volvo och andra Europiska biltillverkare, även tyska är nu beroende av Kina när de inte får fram mjukvaran själva i sina bilar.

Varför köpa bilar som inte är renodlade produkter av ett visst land? Tekniken har under åren visat sig att bl a Volvo inte klarar av. Därför numera ett företag (Volvo Cars) där Kina får anses som huvudägare. Volvos kombibilar sägs också kommer fasas ut. Vad blir kvar av märket innan slutet?

Vi kan undra varför det plötsligt värnas om fjällnära natur eller rena fjäll när man försöker göra en film som skulle ta upp 2 dgr i Stekenjokk där tidigare den gamla gruvan fanns. Nu nekar länsstyrelsen i Jämtland tillträde för teamet som ska göra filmen som handlar om 2 dagar de behöver för sin inspelning där.

Men att sedan vi kommer få se hur olika tillstånd beviljas för utgrävningar eller uppgrävningar för mineraler till ”omställningen” och som ligger på EU nivå för bestämmande hur vi ska ha, det går säkert bra.

Den gröna omställningen riskerar att bli mycket smutsig och brun istället för grön.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.