EU-unionen vacklar

Av , , 2 kommentarer 15

3 länder är kritiska till EU. Däribland i Slovakien där valet nyligen hölls och socialdemokraten och den ryssvänlige Robert Fico fick flest röster. Samtidigt är Polen också i en riktning som inte är bra för EU och dess sammanslutning. Sedan har vi Ungern som länge obstruerat och är absolut inte följsamma när det gäller EU.

Trots detta är alla medlemmar i Nato och hur den utvecklingen blir när bl a Slovakien nu söker stöd hos Putin kan vi undra? Det är en dålig utveckling och hur mycket har dessa länder inte blivit hjälpta från EU och där vi alla satsat pengar. Den gamla öststatsmentaliteten verkar finnas kvar och de verkar glömt då de var slavar under dåvarande Sovjetunionen. Nog måste de ha det bra mycket bättre idag. Folk är dumma som låter sig manipuleras av olika ledare, slå blå dunster i folk.

Ser vi till Sverige och hur vi byggt upp landet och som nu håller på raseras för att vi varit för släpphänta och godtrogna måste vi nu strama åt rejält. Vilket annat land i världen kan man komma hit och ta del av alla bidragen utan att ens förkovra sig? Barnbidraget utgår för en som föds här, likaså bostadsbidraget får man tillgång till. Fri sjukvård är väl också något alla får. Sociala ser till att alla som inte klarar sig ges bidrag till i form av kläder, barnvagnar och har en fullgod standard. Jag beräknar att det är stora summor som utgår.

Det en gång uppbyggda bidragen i det gamla Folkhemmet som avsågs att hjälpa folket, har blivit till ett missbruk där pengarna inte längre räcker till. Det är min slutsats. Sedan får man säga vad man vill.

Det tidigare så rika landet Sverige, byggt av arbetsamma människor håller nu på raseras rejält. Är någon av annan åsikt vill jag höra den versionen.

Barn som får växa upp vind för våg utan närmare tillsyn. Hänger sig till gäng som gör det lätt komma över pengar. Här är grundproblemet och har det tagit en generation hit där vi nu står kommer det ta minst en generation innan vi kan bryta det. Man behöver inte vara utbildad kriminolog eller annat för att begripa det.

Det har gått alldeles för långt