Nå hur blev det med den stora invandringen?

Av , , Bli först att kommentera 5

Ser vi till våra små kommuner häruppe (stora ytor, litet befolkningsunderlag)  är de flesta nu på fallrepet. Åsele hade vi Bert Karlsson som var dåvarande frälsare som ordnade boende för flyktingar. Dummare än så var väl inte alla med direktiv från staten/Migrationsverket att det skulle läggas ut på entreprenad och att entreprenören vem eller vilka de var skulle tjäna pengar. Vi vet hur nästan förfallna bostäder, som inte användes av ”vanligt folk” nu blev bostäder för tillfälligt boende för flyktingar/invandrare. Det kunde se ut på det viset runt hela Sverige. Inkvarteringar som kunde pågå i år utan några beslut. Det var dåligt skött hela detta och vi ser nu resultatet.

Den eller de som hade synpunkter i detta blev snabbt tystad. ”Rasist” var väl det mest vanliga man kom på och utsattes för. Även ”främlingsfientlig” och andra kränkande ord användes, allt för att tysta opinionen. Någon direkt balanserad diskussion förekom inte. Nästan alla partier var eniga. Andra mer hörda än andra  att det var nu vi skulle bli berikade som aldrig förr genom att olika arbetsuppgifter som det kunde saknas folk på, nu skulle täckas med råge.

Hur ser det ut i Sverige idag och hur låter det? Äldreboenden läggs ner, sjukvården saknar personal osv. Allt detta skulle invandringen bidra med. Värst är naturligtvis den brottsvåg vi sett under ett flertal år som verkar bli värre och värre. Nu har även nazister dykt upp i olika mord och sprängningar. Det är klart det blir motsättningar som vi aldrig tidigare haft på den här nivån.

Lilla V-mina fick inte den uppgång som ansågs bli. Istället har flera fullt beboeliga (ett åtminstone) hus med lägenheter rivits. Jag beräknar det kostat bara det runt 20 miljoner. 2 byskolor har också försvunnit, nödvändigt eller inte, men så är fallet. Nu är det återigen i ropet lägga ner en skola, en linje som nyligen byggdes nya lokaler för eller där en stor restaurering tillkommit.

Hur väl insatta är de styrande i den utveckling som ska ske? Vilka mål anser de vi ska gå efter? Eller är det så illa att det redan är för sent göra något? Ser vi till trafiken, vilken drivkälla som står för dörren kan man undra varför man satsar och kostar på ett projekt som skulle anses modernt på 60-talet. Fordon och transport ska inte det också läggas om till ett klimatvänligare? Jag undrar vad man här går efter?

Är folket häruppe för gamla metoder, mer konservativa och förlitar sig på gårdagens teknik; även de styrande?

Hur pass ansvariga är de politiker som suttit eller sitter under de perioder som gäller fram tills nu (varför inte Sveriges) och över den utveckling vi nu ser och upplever och här såväl inom kommuner? Hur har framförhållningen varit – liten eller ingen alls?

Jag vet inte, jag bara undrar