S i sanning ett konstigt parti

Av , , Bli först att kommentera 3

Nu förslår man i sin skuggbudget en bankskatt. Nu först när man sitter i opposition. Kunde man inte genomfört den tidigare när man hade regeringsmakten i 8 år? Visserligen hade de ingen riktig majoritet, men någon bankskatt var aldrig frågan om så vitt jag kan minnas.

Sossarna verkar stannat i utveckling. Är det partiet eller personerna bakom, som hamnat bakom flötet?

SVT måste spara 200 miljoner

Av , , Bli först att kommentera 3

Ska man sammanfatta hela mediekoncernen inklusive TV4 samt de som är reklambaserade har sparåtgärder drabbat allesamman. Visst kan det vara många som vill ha kvar det traditionella, folk som pratar till oss och läser upp nyheter utan någon som helst reklam. Men visst känns det också något av det förlegade i jämförelse hur samhället kan ha utvecklats i övrigt.

Ska jag välja mellan dessa TV4 och SVT känns ändå TV4 något modernare och mera spontant, men visst är reklamen ett störande moment och det gäller inte minst alla andra kanaler som är reklambaserade. Det finns ingenting som säger man måste titta på TV överhuvud taget. Och viss blir man trött på all den ständiga rapportering från Amerika. Går det bygga upp ett TV-utbud med detta. Det gäller nästan båda TV4 och SVT om jag tar dessa två i jämförelse. Men som sagt TV4 är ändå trevligare, inte lika stelt och intetsägande som SVT.

Sedan vi fick Internet kan vi själva välja vilka nyhetsinslag vi vill se samt att vi inte är bundna till bara TV-utbud vad som där sägs och visas. Att nu SVT också måste börja spara är ändå ganska naturligt när vi ser vad de satsat på. Den långa och påkostade serien från istiden till dagens Sverige, är inte det bortkastade pengar? Mycket annat flum som också kanalen har. Det är trots allt folkets kanal genom att vi alla får betala i den som har en inkomst. Men håller den måttet? Dags att lägga ner SVT helt? Reklambaserad TV har för längesedan tagit över alla program som man kunde se i SVT. Sedan nu om SVT försöker med något som skulle likna reklam med stillbilder och annat som inte får innehålla reklam, känns bara löjligt och tröttsamt.

Man vet inte heller vad allt lutar åt. Ingenting verkar fungera längre och Sverige i det gamla Folkhemmet var det trots allt lugnare. Men bättre, beror på hur man menar. Tillgången på allting har blivit betydligt lättare nu, men är det enbart bra?

Statlig styrning och här av SVT kan vi inte jämföra det med Ryssland och deras utbud och varför inte vilken opartiskhet?