MP har för avsikt minska utsläppen drastiskt – tänker förbjuda fossildrivna mopeder i städer!?

Av , , 3 kommentarer 5

Det är ju närmast barnsliga förslag de lägger fram, förbjuda köra mopeder som drivs med fossila bränslen. Närmast skrattretande. Men de har väl inte så mycket komma med när de vill sticka ut att det är det parti som vill minska utsläppen samt värna om miljön.

Samtidigt lägger alla tre S, Mp och V överbud motsvarande regeringens i sina skuggbudjetar när det gäller den s k ”välfärden”. Det rör sig om stora belopp och som jag tidigare nämnde vill S (som ändå visar upp en plan, en finansiering) ta ut en bankskatt. V och MP föreslår de kraftigaste satsningarna, men ingen plan för varifrån de ska få pengarna. Det gamla vanliga hos V är att höja skatterna för de som tjänar 75 000/mån och uppåt. Jag tror inte längre det minsta på detta. Att urholka för andra och bedriva en typ av avundsjuke politik – som V bygger partiet på – tror jag inte ett dugg på. Hur ska denna konstellation kunna bilda en gemensam politik om de avser vinna valet nästa gång och i beaktning har vi också C som jag tror skiljer sig ändå.

Att under tidigare åtta åren S satt i regeringsställning ser vi vad som hände om de nu aviserar för mera pengar till ”välfärden” inberäknat sjukvården vad som hände med BB i L-sele. Är det inte redan nedlagt så kommer det väl bli. Det skeendet hände under och efter Socialdemokratiskt styre. Så var avser man pengarna ska gå, de som de aviserar för i sin skuggbudjet inberäknat både V och MP? Jag tror bra lite på att det skulle bli bättre om S får makten igen. De hade ju chansen visa under de åtta åren och vad blev bättre? Att ösa ut pengar till regioner kan inte vara deras enda kall sitta i regeringsställning. Det finns trots allt annat människor också behöver och regionerna om de får hur mycket som helst visar de alltid upp underskott. Ta från de rika och ge till fattiga tror jag inte löser problemet.