Anna Borg vd Vattenfall – ett luder, kunde göra det lika bra

Av , , 2 kommentarer 11

Det är tvära kast inom Vattenfall och med vd Anna Borg. I en av de senare intervjuerna när vi nyligen fått en ny regering var hon skeptisk till kärnkraft och framhöll fortfarande vindkraften. Nu är tonen en annan, Det kanske är bättre inrätta sig i vad den här regeringen tycker och inte mista jobbet. Det är i vilket fall dryga 2 miljoner som står på spel om hon skulle förlora jobbet. Att hon nu vänder kappan efter vinden skulle egentligen passa in mera i vindkraften. Jag menar den fungerar ju bara när det blåser.

Nu knyter Finland och Sverige ihop varandra ännu mer med en ny ledning.

Att det inte byggs någon kärnkraft här i den mera norra delen kan vi vara ganska säkra på, eller direkt. Vad man har för avsikter för den södra är regeringens huvudvärk. Här har vi ström så det räcker och blir över. Problemet för oss och i de utvecklingsorter som nu är på gång göra Norrland till en svensk stormakt i grön industri är arbetskraften, bristen på den. Man säger det krävs åtskilliga ingenjörer, men för få vill utbilda sig. Det tar också 5 år. Som med nästan all utbildning tar det alldeles för lång tid. Jag menar man börjar i fel ände. De svåraste och också praktiska momenten borde komma först. Det är sedan lättare förstå vad det handlar om i de teoretiska.

Lägg om utbildningarna och korta ner dom

Många bilmärken-/modeller riskerar försvinna i o m elbilen

Av , , Bli först att kommentera 1

Nu aviserar Ford om nedläggning av en fabrik i Tyskland.

Ford har aldrig varit något märke för mig. För mig har alltid Volvo stått högst på listan om jag säger i gamla dar. Har den inte klassats som mera en arbetarbil av tidigare märken när det fanns allt annat ”skräp” som exempelvis Ford och för att nämna amerikanare. Själv vill jag inte klassa mig till en typisk arbetare, men de svenska förhållandena har gjort att många av de alternativ man hade välja mellan var den ordning som de flesta innefattades i. Jämför vi med idag kan tiderna både blivit svårare, mer komplicerade men även bättre ur olika synpunkter. Valfriheten kan ha ha blivit större, men också farligare och det kan vara lättare råka illa ut.

Ser vi till de båda landsändarna är det ändå lugnare här i norr, som det alltid gjort. Sämre utveckling, som det alltid gjort fram tills nu kanske då man säger att Norrland är på uppgång och Sveriges hopp. Norrland är stort, hälften av landets yta och man glömmer lätt att alla delar inte utvecklas som det sägs. Det är främst kusten som får utveckling, även den norra delen, gruvdelen kan vi kalla den. Men om det är gott nog vet jag inte. Jag trivs ändå bra i den del jag bor i trots vi kan anses ha besvärliga förhållanden, snö is och kyla. Men bättre än att bli sprängd i luften.

Vi har nu en regering vi får förlita oss till, har vi inte? De ville ju så gärna ha makten, så är det bara att vänta, är det inte?

Nu har även ett krig i Israel blossat upp och det får ”fascisten” Netanyahu ta på sig. Jag gillar inte alls honom och hans styrelseskick som även israelerna genom de lagar han avser ändra i går emot folket. Israel har otroliga resurser genom att amerikanarna har stora lager av krigsmaterial där. Hamas och de vi kallar ”terrorister” har egentligen inget komma med i ett storskaligt krig. Därför blir det så här när man trycker ner människor och likställer dessa med hundar eller ohyra som inte har något existensberättigande. Vi kommer aldrig få någon fred på jorden när inte alla får leva som de vill. Ett annat land ska inte lägga sig i vad ett annat gör. Det är så det ser ut. Varifrån utgår mallen hur vi ska leva om inte från Amerika. Varifrån kommer ordet terrorist om inte från Amerika och från Bush d y.

Jag är inte bara glad över den regering vi har, den liknar i vissa fall ”vit makt” i de uttalanden och de utseenden den har, framförallt utrikesministern med sin och nu Sveriges syn på det närmare kriget som kommer bryta ut i o m Hamas attacker på Israel som jag tycker är befogade.

Tänk på alla oskyldiga och civila som kommer dödas i de skoningslösa attacker som Israel kommer genomföra. Är det en rimlig handling mot värnlösa människor som bestulits sitt land? Israel skulle aldrig blivit tilldömt de land de nu förfogar över genom dåvarande FN beslut. Nu är det som det är och ingen kommer ge sig. Israel med sitt övervåld gör det bara värre.

Sverige var lugnt en gång i tiden, efter stormaktstiden och efter 1809. Fattigt, ja kanske men det rådde lag och ordning, gjorde det inte? Allting har blivit bara nästan till de sämre i det avseendet. Vi infiltreras mycket av Amerika, dollarn, penningvärdet och allt ska styras därifrån. Våra börser och banker, räntorna och hela systemet påverkar vårt levnadssätt.

Jag gillar inte alls Israel hur de beter sig, dess ledning. Den amerikanisering vi ser av landet som pågått under lång tid är inte bra. Vi kommer få ha denna konflikt så länge det finns människor på jorden. är detta bra?

Visst är USA upprinnelsen till hur vi fått. Mängder av flyktingar som flyr sina tidigare länder där en typ av fred, lag och ordning rådde. Till att från amerikansk inblandning, krig och förstörelse, förnedring utplånat dessa länder till en enorm fattigdom, oreda och totalt kaosartade förhållanden. Medan Amerika ska glänsa i den prakt det alltid velat. Presidentvalet är ju rena farsen, men kanske bättre än de ryska ändå. Det är en svår tid vi lever i med alla förintelsevapen som finns. Ingen vet hur detta kommer sluta.

Att vara liten och obetydlig kan ibland vara det bästa. Det kanske också finns bara ett sätt klara sig, att stänga ute andra genom murar och liknande. Rädda sig själv så att säga. Som nu utvecklingen ser ut är det nästan så. Vad är alternativet, ta in människor där inte tillräcklig försörjning finns och vi går alla under. Vad är alternativet?

Det blev ett långt inlägg, från Ford till Israel. Tycka vad man vill om det?