Judar och judendomen – överlägset alla andra?

Av , , 7 kommentarer 2

Är det så vi ska världen i ett perspektiv där andra är mera värda än andra eller mindre värda. Nästan alla religioner har någon form av ett ideal som eftersträvas. Vår kristna tro om jag säger så har Jesus som förebild. Likaså får jag förmoda judarna har Gud som förebild. Mycket i deras religion om vi ser till Israel och deras agerande är baserat på hämnd. Den islamistiska förbilden är Gud och i motsats till den Jesus som är allmänt vedertaget för Sverige och Norden plus många andra länder, har islam sin profet Muhammed. Trots detta om likheterna kan vara stora i just ha Gud som en gemensam källa till religion, vilket även judarna har får jag förmoda, är det en otrolig osämja mellan dessa olika.

Går vi tillbaka i tiden och det stora krigen, kan vara beskrivna i bibeln finns här många likheter med dagens Israel-Palestina. Finns här några tankar om försoning eller förlåtelse? Det som gäller är att döda så många som möjligt från en part, sedan ska det vara hämnd som kan te sig ännu värre. En makt har ganska föråldrade vapen, medan den andra har helt överlägsna. Hur jämbördigt kan detta bli, det är trots oskyldiga som faller offer från båda sidor. Så har det varit sedan biblisk tid, kanske före också och när ska detta ta slut?

Som det nu är upplagt kommer det aldrig ta slut. Som Israel säger vill man utplåna Gaza men vad kommer sedan? Är detta något humant vi ser som kommer lösa detta? Man pratar om tvåstatslösning, men det har man ju prövat så länge jag kan minnas och skulle det bli mera trovärdigt efter detta som nu skett? Det enda jag kan se är en enstatslösning  där Israel blir tvungna ta hänsyn till palestinierna. Det är vilket fall deras område som ockuperats med hjälp av amerikanarna och FN. Hur kan man inbilla sig få någon fred här när man utsett ett land och hel legal befolkning till terrorister? Man kan inte bara ta ett ord (terrorist) och påföra andra något som skulle säga, de hör inte hemma på vår jord och måste leva efter våra bestämmelser. Det är ju sjukt vilket land Sverige också blivit.

I det här fallet håller jag inte med nuvarande regering. Det verkar också som Sveriges största parti skulle vara med på noterna, beträffande olika terroriststämplar. Tar vi det verkliga terroristerna genom tiderna torde det vara Amerika.

Beträffande Gudstro har vi även i Sverige sett hur religioner kan göra människor rent psykiskt sjuka. Religion ska hållas inom lämpliga nivåer liksom allt annat. Visst kan det finnas för mycket av det som jag anser höra till Djävulen också. Ett kan vara tatueringar över hela kroppen. Såna människor kan aldrig må bra och hur kan det se ut för många idag? Har någon hört ”psykisk ohälsa”, ja mer en 1 gång. Det kanske fanns tidigare också men troligtvis inte på samma nivå som idag.

Strävan efter det amerikanska samhället har gett resultat – döda varje dag

Av , , Bli först att kommentera 1

Det är fler än ett svenskt parti som framhållit vi ska sträva efter det amerikanska samhället. I V-mina hade vi en som var företrädare för KD som tyckte att beväpna sig inte var något fel. Det är precis så vi fått, folk (oskyldiga) blir skjutna utan chans till försvar. Ska vi löpa linan ut krävs det som vi har i Amerika, chans till självförsvar och flera vapen. De massakrer och skjutningar vi sett under åren i det amerikanska samhället har nu nått oss.

Lyxen och rikedomen är det som räknas. Se på alla, ja bara ungdomar som skaffar sig förmögenheter idag. En av dessa kan vara Bianca Ingrosso som jag tvärtittade på och hennes program med stor text bakom ”BIANCA”. Vilka var med i programmet om inte personer som tidigare kunde vara låsta till SVT. Naturligtvis är de pengar och goda förtjänster varför de ”byter sida”. Det är likadant överlag, det är pengar och goda förtjänster som hägrar. Är det inte det som gängkriminaliteten bygger på? Är det förunderligt vilken samhälle vi fått. Inte alls vill jag påstå. Som jag tidigare nämnde kan jag utmåla vissa svenska partier varit medhjälpliga i detta. Alla kan på något sätt bidragit, en del mindre och en del mera. Tar vi partier som på senaste tiden dykt upp kan knappast dessa beskyllas, men om de skulle vara helt perfekta får läsaren själv bedöma.

Sverige var en gång i tiden ”det lugna landet”. De flesta gick till sina oftast tråkiga jobb. Betalade skatt, var nöjda och visste inte om mycket annat. Det var den svåra tiden långt tillbaka i tiden man ändå ville komma bort från. Fattigdomen och de många orättvisorna. Främst eller inte minst var det som idag något i jämförelse med Islam (om inte lika fasansfullt) att kvinnan tillhörde mannen, om hon var gift. En del av frigörelsen kom, fast Sverige i det avseendet kunde ligga långt efter, var den kvinnliga rösträtten.

Visst har vi fått det ”bättre” men totalt sett har vi istället fått massor av andra problem. Att inte unga tas om hand är ett av de stora problemen vi nu ser speciellt inom den grova gängbrottsligheten. Här kan svenska partier medverkat till hur vi fått. Den sönderslagna skolan kan vara en orsak. Jag säger inte de är hela sanningen, men en del av den.

Naturligtvis och kan de bidrag vi har – barnbidrag, bostadsbidrag osv – vara en del i det, som det gamla samhället skulle tillgodogöras svensken komma bort från den fattigdom som landet en gång i tiden varit. Jag säger inte heller att barnbidraget eller bostadsbidragen ska tas bort, jag säger de kan vara en av orsakerna till hur vi fått.

Frågan är om på vissa ställen det gått för fort och på andra ställen släpat efter när vi ser hur i otakt samhället blivit. Jag tänker inte lösa det, har heller ingen makt göra det, men nog borde det största partiet i Sverige och se till sig själva vilken väg de väljer. Eller har också det bara blivit ett ”flumparti” som varken kan eller förmår göra något?

Frågan står öppen, hur vi vill ha det. En fortsatt linje i de spår vi hamnat i eller ett försök till brytning? Kanske det redan är för sent, eller vill vi ens ha en förändring. Många har nu växt upp i det samhälle vi själva skapat, kunnat göra sig förmögenheter redan som unga. Se bara på Spotify, Klarna (har inget själv emot det) och alla andra grundare till olika förmögenheter som svenskar är involverade i. Även bitcoinen var ordentligt i ropet under en tid. Nu sitter en av grunderna under utredning i Amerika och riskerar livstids fängelse. Under en tid var den kände Ernst Kirchsteiger något i reklamen av detta – bitcoin – och vad jag känner till, själv påstå sig kommit över större belopp gen att just satsa i bitcionen. Om det är sant allt vi läser vet jag inte, men klart är det som står ligger någon bakom i syfte att få oss tro allt som står.

Så vilka är skyldiga och icke skyldiga, och/eller går det ens gradera i dessa termer?

Krigen vi ser, vad kommer detta leda till? Är det inte den som har de kraftigaste vapnen med syfte att tillintetgöra den andre som vinner? Så var det också under WW2 och när inte bara nazisterna försökte ta världsherraväldet, utan också japanerna och inte minst deras attacker på Amerika. Det lyckades nästan om inte amerikanarna varit första land tillverka den fruktade atombomben som gjorde slut på allting. Vill säga den japanska triumfen.

Vilken anda arbetar nu världen efter? FN har inte längre mycket säga till om. Amerika när det passar, verkar göra som de vill. Det svenska valet har blivit inträde i Nato. Ja, vad har vi välja mellan?