Elbilen, bara en dyr leksak?

Av , , Bli först att kommentera 3

Kan detta vara sant då blir man skeptisk till rena elbilar med ett stort batteri undertill. Se här.

Jag menar 700 000 i det här fallet finns väl annat lägga pengar på, gör det inte? Hur mycket får jag för 700 000? Går vi tillbaka i tiden, till slutet av 70-talet kunde jag få 2 fina villor, färdigbyggda. En då modern ny bil för kanske 30 000-50 000. En jättelyxig för det senare. Visserligen var lönerna också därefter och har på senare år skjutit i höjden rejält. Både bra och dåligt kan man tycka om vi ser till inflationen som urholkar penningvärdet rejält. Värst är det naturligtvis för de som har låg inkomst, tillika dyra hyror och inte minst de stigande matpriserna. Många svenskar lever nog under marginalen, men trots detta är det få som tänker på det. Den formligen hjärntvätt som sker med den s k ”omställningen” där man fått för sig det ska lösa allt är inte heller bra. Vi ser alla pågående krig och det elände som följer.

Sedan att människor, främst de som vuxit upp kort sagt utan några större bekymmer alls, som kommit in i systemet och delegerats uppgifter som utgår från olika institutioner, även högskolor som har ny teknologi som specialitet försöker också styra Sverige i den riktningen. Den ökande förbrukningen av elen som planeras, eller redan är ett faktum löser inte problemen överlag, vilket är vad man verkar tro från dessa beskrivna. Snarare tvärtom tror jag vi kan ha det värsta framför oss. Samhället i övrigt måste också fungera, med människor om jag så säger. Vi har en stark tro att tekniken ska lösa allt åt oss. De sociala medierna, tik-tok nu främst som går starkt framåt också här engagerar främst unga. Jag vet inte vad jag ska säga om den utveckling vi ser är positiv överlag?

xxxxx

Som vi här ser plockas vindkraftverk ner när de nått sin kapacitet. Visserligen en av de första som sattes upp och här Skellefteå kraft. Utvecklingen sedan dess beträffande vindkraftverk har varit näst intill enorm. De som nu plockas ner har en höjd av ca: 65 m. Det är ju ingenting mot dagens som minst är 200 m och över. Vingarnas spann har inte ökat så mycket, bara 10 m, från 45 till 55 m.

Hur man kommer lösa det här, med mer kärnkraft verkar vara enda lösningen, men är det enbart bra? En gång i tiden när det röstades om kärnkraften – 1980 – röstade jag emot. Tillhörde Centern då och Fälldin som då var stor. Någon speciell anhängare av S och dåvarande Palme var jag inte. Att det skulle sluta med ett mord (som fortfarande är olöst) var naturligtvis ingenting jag önskade. Att sedan också Fälldins siffror rasade och det blev komplicerat styra landet för honom som statsminister. Den ryska U-båten som gick på grund i Sverige blev också ett stort bekymmer. Vad hände här? I Princip ingenting, man var nog skraja för ryssarna (gamla Sovjet) och i slutändan slätade över alltihop. Hade det varit svenskar som gått på grund i Ryssland hade knappast någon kommit levande därifrån. Reinfeldt var lika undfallande för Ryssland när han regerade. Han påpekade i något fall där Ryssland blev ifrågasatta och att vi hade många svenska företag ta hänsyn till. Just den attityden förändrades helt i o m invasionen av Ukraina.

S har tappat sina skarpaste hjärnor i o m trots allt de avhopp som skett. Björn Rosengren torde vara en av de smartaste som då verkade inom partiet. Både hatad och gillad och blev den som var grundaren till att Posten lades om, som senare fullföljdes av Centerns dåvarande Maud Olofsson under Reinfeldt regeringen. Just den förändringen med den svenska Posten skulle skett oavsett regering, tror jag.

Att vi nu fått som vi har och med all den oreda som pågår och främst i stadsmiljöer tror jag alla partier kan kännas medskyldiga till. Till trots har vi en del nya partier – eller ett – som dykt upp under åren som trots allt inte medverkat till detta. De har nu istället blivit en börda för Sverige och svenskarna som knappt vågar visa sig speciellt i andra länder. Naturligtvis är inte det heller bra. Svensk företagarförening och speciellt Handelskammaren nere S-holm är bekymrade över den utveckling vi ser. Sverigebilden har gått från god, kanske rent av mycket god till mycket dålig.

Världen är stor, lilla Sverige är just bara det.