USA – en åldrig (senil) president som knappt orkar prata

Av , , Bli först att kommentera 7

Är det vad vi ska lita till? Jag menar vi förtröstar oss nu på Nato, men hur mycket är det värt egentligen? Ett försvar mot ryssarna men sedan? Att USA är utfattiga har vi (i alla fall jag) länge vetat. Lyxen och flärden de visar upp som ska ge sken av rikedom och makt är bara en chimär. I själva verket är landet upplånat över öronen. Senast avgick talmannen där eller om han avsattes och i samband med deras skuldbörda och risk för att hela landet skulle krascha när inte man kunde betala ut löner till vad vi i Sverige kallar offentligt anställda. Polis och rättsväsende ingår väl här också?

Det är en bedrövlig maktbalans vi fått i världen. Klimatmålet säger man (FN) är något centralt, men är det det när vi ser all upprustning av plåt, järn och stål som används i krigen, tillika ska de här drivas av någonting och vad? Är det inte fossila bränslen, klart det är. Vem tror längre på vad som sägs hur världen, EU och där Sverige ingår ska bli.

Det har aldrig tillverkats så mycket krigsmaterial som nu, att kostnaden för det är gigantisk. Vilka ledare har vi i världen som är på väg att förgöra oss alla. Jag kan inte se något gott i vad alla håller på med. Samtidigt ska vi utforska rymden, till vilken nytta är det och även till vilken kostnad? Är det meningen vi längre fram i tiden ska lämna jorden och som en skräphög efter oss? Amerika det stora rika landet som kan ha räddat oss i de krig vi haft men också dödat otaliga oskyldiga, liksom det som nu pågår nere i Mellanöstern. Att människor dör som flugor bryr vi oss (svenskar) kanske inte så mycket om, det är långt utanför våra gränser och känns inte så betydelsefullt och hemskt. När 2 svenska dödas av en s k ”terrorist” då blir plötsligt hela landet lamslaget.

Det är sannerligen en konstig värld vi lever i