Behövs en ny Palme inom S?

Av , , Bli först att kommentera 6

Ända sedan mordet på Palme har S backat och de s k ”högerpartierna” tagit över mer och mer. Jag var inte någon Palmefrälst i det avseendet och inte heller för kärnkraften, men visst kunde Palme gjort en del bra saker. Framförallt för barn eller föräldrar och alla andra förmåner vi fick. Nu vänder sig säkert ”högern” mot detta i en del avseenden, men trots allt under Reinfeldts styre rördes inte någon av detta. Endast sjukförsäkringen som nuvarande statsminister Kristersson tillsattes för att om man så vill, rusta ner den. Det var i alla fall han som kom på posten under den här regeringen.

Många påstår Palme var vänster, men vänta här , han hade ju studerat i USA och även under hans statsministerperiod lyckades han slå tillbaka det då pågående studentupproret av den då starkt påverkade vänsterfalangen.

Många retade nog upp sig på Palme också, han var inte rädd för att ta strider vilket nu saknas helt i det här partiet. De viker ner sig alldeles för lätt, låter högern styra och ställa utan att närmare protestera. Det är dåligt. Gör som Kristersson gjorde under åren när Löfven regerade med ständiga påhopp, försöka fälla regeringen på alla sätt. Fick in även ny talman, en höger sådan och ett riktigt blekansikte.

Nä Sverige blir nog aldrig vad det varit och visst kunde det vara svårt då också men inte som idag då allting är i princip slagit i spillror.

Hur det blir med MP och det nya språkröret, om det blir något och med en person som bara kan hänföras till stadsmiljö. Men är det inte så med nästan alla, oavsett parti, de har bara levt i städerna, uppväxta där och vet inte om något annat.

Men riktigt tuffa tag skulle inte skada, på gränsen till revolutionärer och sätta högern på plats och främst Moderaterna som börjar stå mig upp i halsen. Nu visar sig SD vara större. Sedan är det ju beklämmande lyssna till hur det formar sig efter SD. ”Värst” kanske Johan Pehrson är. Han verkar tappat konceptet helt och vid varje fråga försöker han göra anpassningar så att det ska passa in i SD:s politik.

Nä någon Moderat blir jag nog aldrig, den livsstilen, människorna och hela deras upplägg passar mig inte alls. Har de slutat prata om skattesänkningar som de tror ska ”rädda Sverige”? Tala om rejäla kappvändare. Usch för Moderater.

Lokalt kan det vara dåligt överlag, eller kanske har mindre betydelse vem som styr. Den ständiga nedrustningen som sker på mindre orter fortsätter. Det verkar bra följa med de styrande, eller har de något annat val? En typ av revolution här också, riv upp himmel och jord, vad finns att förlora? Ingenting som jag ser. Lama får som lätt låter sig slaktas.