Miljöpartiet under Märta Stenevi, det enda trovärdiga alternativet

Av , , 2 kommentarer 3

Hon är i alla fall principfast vilket jag uppskattar. Om hon sedan har rätt i allting är en annan sak. Exempelvis står hon fast vid vid kärnkraftsmotståndet vilket man inte kan säga om de andra partierna, de som inte redan proklamerat för kärnkraft. Nu har de i sin tur börjat vända kappan lite och är inte alls mot vindkraft. Vilket tidigare var en av deras största argument byta regering. När de väl kommit till makten börjar de uppträda som strykrädda hundar.

Moderaterna och deras anhang och kristdemokrater främst är ju bara rena smörjan. Likaså ger jag inte mycket för Liberalerna. Bästa vore om det partiet slätades ut rejält och försvann från spelplanen.

Miljöpartiet går ganska starkt framåt ändå i jämförelse. Är det inte dit vi är på väg i den s k ”omställningen”? Har det inte redan bestämts av EU vilket reglemente som gäller? De röster som inte tror på detta och ger sken av de tror Sverige kan driva någon egen typ av klimatpolitik måste närmast vara dumma i huvudet.

Jag skulle inte alls tycka det vore farligt om Miljöpartiet kunde genomföra det de vare ute efter. Mindre kalhyggen, mindre kött, mindre avgaser några. Är detta farligt för oss? Det är så jag uppfattar den skräckpropaganda som främst de borgerliga hotar med, eller hotat.

Se nu oljekatastrofen utanför Sveriges kust. Det är klart oljan är ett elände och kan vi göra oss kvitt den, eller minska ner användandet skulle det inte vara till någon nackdel. För vissa se det som ett skräckscenario om vi inte kan använda olja i den omfattning som vi nu gör. De konservativa krafterna vi har jobbar i motvind om vi ser under längre tid.

Sedan hur bra det blir med ett nytt språkrör kan man undra, en som bara ser till staden. Det är inte aktuellt med något regeringsbyte nu, man kanske senare när de här kört huvudet i sanden 🙂

Jag tror inte mer kärnkraft som i sin tur uppmanar till mera elanvändning kommer vara någon långsiktig lösning.

Kärnkraften skulle aldrig blivit byggd i Sverige då hade landet sett helt annorlunda ut. En jämnare fördelning både av folk och resurser.

Att ladda en elbil kräver inte så stora resurser, långladdning hemma. Kanske en gång i veckan räcker för många. Hur många kör så långa sträckor varje dag att de inte kan ladda hemma? Inte många skulle jag tro. 3-5 mil torde vara max vad de flesta färdas till sina jobb. Resten kan gå eller cykla. Kärnkraftsbeivrarna har fel i de flesta frågor. Innan den saken nu är utredd och innan vi får ny kärnkraft på plats (om) har vi kommit på nya sätt och framförallt lagra energi, eller på annat sätt använda en mindre farlig väg att gå, än bygga enorma mängder kärnkraft.

Euro? Tror inte det.

Av , , Bli först att kommentera 3

Resonemanget främst från Liberalernas Johan Pehrson att vi ska gå med i den europiska valutaunionen tror jag vi kan skippa. Det är Liberalernas främsta mål att vara med i allt som rör EU. Den här gången säger jag Pehrson och Liberalerna har fel.

F d finansmister Anders Borg tycker heller vi inte ska med i en gemensam valuta, euro. Han påstår Sverige står starkt utan och vi har trots allt en stark ekonomi i jämförelse med många andra länder i EU. Främst är det Italien som sticker ut med sitt enorma skuldberg – statsskulden – som om vi går med i euron kommer få vara med betala.

Han säger också Sverige är starkt främst om vi tänker på våra grannländer och främst Danmark som inte jämförelsevis har samma resurser som vi har. Främst är här skogen och malmen som gjort oss till vad vi är säger jag. Vi får nog trots allt ge Jonas Sjöstedt rätt, kronan står stark trots allt. Den nedgång vi nu ser är ingen direkt katastrof.

Sedan hur det kommer utveckla sig i välden är det väl ingen som vet, jag menar de pågående krigen. Ett här i Europa och ett nu i Mellanöstern. Styrkeförhållandena i världen är också ändrade. Amerika kan inte nästan ensamt bestämma som tidigare. Kina har blivit en stor aktör och här till Mellanöstern skickat sex fartyg. Med sig har de Iran och här mot Israel. Hur det kommer gå i den här konflikten vet ingen i nuläget.

Samtidigt som vi svenskar köper allt mer från Kina, inte minst elbilar som även heter Volvo. Vi kan inte säga heller vi är särskilt neutrala i någon fråga och här när vi är på väg äntra Nato.

Jag har från första början sagt, i o m EU-inträdet har det mindre betydelse vilken svensk regering vi får, eller folket i landet röstar fram. Det ska ju styras från EU nästan allting. Ibland kan det vara bra vara stor, men även liten och gå obemärkt fram.

Borg liknar nu mera en svensk f d Socialdemokrat och säger också att fastighetshandel ger landet ingen styrka. Att byta, sälja och köpa fastigheter. Det är vår norra del som främst ger tillväxten, vilket jag också tror. Var det inte så en gång i tiden Sverige kom sig upp?

Nu ordnar vi upp det här. Kavlar upp ärmarna och ger järnet.