En närmast värdelös landsbygdsminister

Av , , Bli först att kommentera 4

Oförändrade fiskekvoter, eller knappt rörda i Östersjön och Bottenhavet trots det enorma fisket som redan bedrivs. Det skulle varit stoppat för längesedan, redan av förra regeringen. Man hade hoppats det skulle bli bättre nu, men snarast motsatsen.

Att den här regeringen nu bryr sig ännu mindre om vår natur, våra naturvärden är nu uppenbart. Kristerssons regering är dåligt sammansatt med KD och Ebba Busch i den viktiga rollen ha hand om miljöministeriet. Hon verkar närmast leva i sin egen lilla värld och agrar härefter.

Att ett sånt parti, ett som kallar sig kristet men uppträder mera som ett revolutionistiskt och går i rakt ledband med Sverigedemokraterna är häpnadsväckande, eller egentligen inte alls. Deras starkaste fäste torde vara det s k ”bibelbältet” där människor lever avskärmade från Sverige i övrigt. Vi ser bara journalisten Alice Teodorescu vilken smörja hon sprider. Sedan att SD väljer hennes sida, för det är ju den uppfattning man får när de vill stå så nära KD och samtidigt vill kalla sig ett arbetarparti är minst sagt magstarkt.

Nu ryter också vänsterns Dagdostar ifrån och vill att nästa regering – om det blir – skippar Centern. Jag tycker samma sak om det nu får bilda regering och nuvarande siffror står sig. Men det är länge till nästa val och mycket kan hända. Vi måste dock få ett starkare försvar för naturen, att den inte fortsätter skövlas som nu inkl fisket.