Regeringen får stark kritik från egna leden

Av , , Bli först att kommentera 2

Skattesänkningar, jo jo är det inte vad Moderaterna gått ut med både lokalt och centralt? Här när det gäller energiskatten blir det ett totalt löftesbrott. Det finns flera saker man pekar på som går stick i stäv med den utveckling som egentligen vi vill ha och som bestämts. Mindre kol, mera ren el samt även inflationsdämpning. Här gör regeringen direkt motsatsen. Sänker priser på fossilt bränsle, men höjer skatten där ren el ingår. Visst skulle jag själv sett att energiskatten sänktes eller togs bort helt. Det är i vilket fall något man använder varje och inte kan vara utan.

Så här skriver näringslivets företrädare.

Löftesbrott kommer väljarna sent glömma

Usel regering, får ingenting gjort

Av , , Bli först att kommentera 7

Vi var många som klagade på föregående regering för att de inte kunde ta egna beslut utan måste lägga det på utredningar som tar år. Den här regeringen arbetar om inte ännu långsammare och hittills vad jag sett har de lagt de flesta besluten på utredningar. När det gäller hemvandring och människor som redan befinner i Sverige men av någon anledning inte vill eller kan vara kvar här, just de besluten lägger man nu på en utredning som blir klar hösten 2024.

Det verkar angeläget just detta att skicka tillbaka så många som möjligt till sina respektive länder. Det är naturligtvis SD och M som är starkast drivande i detta. När väl utredningen är klar räknar man med att man kan förlita sig till den och finna lagligt stöd skicka tillbaka så många som möjligt utan att till synes själva varit delaktiga beslutet, det som utredaren kom fram till.

Det här är ju naturligtvis SD:s hjärtefråga att påstå att inte ”utlänningar” vill inrätta sig i den svenska kulturen. Jag frågar mig vad är den svenska kulturen och är den alltid bra? Jag gillar inte alls den svenska kulturen överlag som den utvecklats. Främst är det ju frosseriet och den syn människor fått i vårt samhälle att allting ska vara lättillgängligt. Och visst ökar klasskillnaderna, medvetet om vi så säger. Att alla inte har råd köpa mat för dagen, kunde vara vanligt för längesedan, men idag? De små möjligheterna kan vara svåra uppnå idag för många medans andra inte verkar vara nöjda över någonting.

Problemet tror jag blivit att ingen idag som har något säga till om, främst våra politiker vuxit ifrån hur det kunde se ut tidigare och om jag säger i ”begynnelsen” eller när Sverige var ungt. Vilka problem har vi idag om inte de stigande räntorna (som ändock inte är speciellt höga) men som slår hårt åt det system vi inrättat. Främst är det naturligtvis människor i tätbefolkade områden och främst i våra svenska större städer där problemen kan vara uppenbara. Trots de kan ha goda inkomster kan de ha svårt betala av sin (höga)-lån. Detta har blivit en ständig diskussion med lånen på bostäder och räntorna. Hur man än vrider och vänder på detta tror jag inte man kommer fram till något lösning som på sikt skulle vara tillfredsställande.

Att det är jättesvårt få en bostad ser vi överlag, även här i glesbygden kan uppstå problem, men värst är det i våra städer. Skellefteå Västerbotten och Norrlands utvecklingsort där är situationen akut allvarlig. Priserna följer därefter.

Bostadsbyggandet har gått i stå och människor får det ännu svårare hitta en bostad. Vad regeringen tänker göra åt det vet jag inte, om de tänker göra något alls?

Samtidigt innan valet, var det det himla väsen om snabbanor för järnvägen, att det skulle inte den här regeringen bidra med. Nu har man tydligen tänkt om och i princip kopierar det Miljöpartiet tidigare gick ut med en ombyggd järnväg som ger snabbare tåg. Det är naturligtvis inte här utan i södra Sverige. Exakt var minns jag inte.

Samtidigt kommer samme man infrastrukturminister Andreas Carlson (KD) med små snuttiga reformer, exempelvis förlänga tiden för att fortsätta köra med dubbdäck på våren.

De verkar inte ha mycket i ryggsäcken när de väl tillträdde och vi ser nu allt det som de i princip ljugit till sig för att bilda regeringen faller bit efter bit. Det kanske inte var så lätt ändå som Kristersson trodde.

Hur går det med Nato, tror man Sverige ska bli likadant som tidigare, om man tas in. Och om har vi andra länder ta hänsyn till, nu obstruerar inte minst Ungern, men även Turkiets Erdogan som inte tycker Hamas är någon terrororganisation. Går det bra nu finna i sig i detta bland de blekansikten som sitter i regeringen, främst Tobias Billström.

Alla åtgärder som ingår i invandring kommer det påverka den pågående gängbrottsligeten att den kommer minska eller upphöra? Knappast, det är två skilda saker och här lägger man förslag på förslag på utredningar. Strömmer en trög jäkel.