Attityden för Greta T har radikalt ändrats

Tidigare, för några år sedan var klimatrörelsen på topp. Hela världen skulle ställa om. Parisavtalet, FN och vi, hela världen uppmanades ställa om. Några andra frågor som ansågs viktigare fanns knappt. Alla var med på tåget (för utom Ryssland och några andra länder) Kina och Indien med jordens i särklass största befolkningsmängder klev också på. Men det fanns ett litet men här, först kanske 2060 eller 2070. Alltså så långt fram i tiden att vill det sig riktigt illa kan jorden och jordens befolkning redan då börjat duka under. Här har vi också den förestående matbristen som redan gör sig gällande.

Kriget och krigen var det ingen som nämnde att de kunde bryta ut på allvar i den skala vi nu ser. Utom kontroll för alla och inte minst FN. Israel hr t o m i starka ordalag uppmanat FN:s generalsekreterare avgå. Vi kan undra vem eller vilka som bestämmer i världen? USA har gjort samma sak när de invaderade Irak, bortsåg från FN:s synpunkter och senast Ryssland som struntade helt i FN och vad de tyckte. Det absolut senaste är Israel som totalt skiter i vad FN tycker, med på det tåget torde Amerika också vara passagerare.

Så vad blev av den centrala och viktiga livsomställningen? Nu anklagas istället Greta T och hennes rörelse för att ta ställning för palestinierna vilket fler än henne och hennes rörelse tar. Det är impopulärt nu plötsligt, eller att hon blivit impopulär. Så snabbt kan det vända. Nu är det kriget som är viktigt. Den som har de kraftigaste vapnen tillintetgöra den andre kommer givetvis gå segrande ur.

Plötsligt var inte klimatet och/eller klimatrörelsen så viktig. Många av de länder som skrivit under Parisavtalet eldar med kol i stora mängder. Jag ser ingen ljusning på världens problem om jag uttrycker det så. Kanske i slutändan blir ett fåtal människor kvar, de som lyckats ta kål på den andra delen.

Det ser så ut, världen verkar bara bli sämre.

Krigets lagar, det är väl närmast bara ett begrepp, en tom fras utan närmare åtlydnad. Vem följer den lagen när väl kriget brutit ut? Ingen vill jag påstå. Den gamla frasen i krig och kärlek är allt tillåtet. Så sant.

Och vad kommer allt leda till. EU och Nato som nu Sverige fikar efter. Kanske det bara leder till en ännu värre situation. Vi blir i slutändan alla involverade i varandra. Först uppträder vi som vänner, eller försöker. Sedan kanske helvetet bryter loss med en total oenighet. Jag får hoppas jag har fel.

Sverige är inte längre det lilla fristående land vi en gång var. Nu är vi med unioner som vi lyder under. Bättre eller sämre? Beror på hur man ser. Vi tvingas utnyttja alla våra resurser, inte enbart det vi behöver inom landet utan nu ska vi också dela med oss. Det känns ändå som vi är på väg i ett utförslut där det bara går fortare och fortare utför.

Sant eller inte? Vem har svaret? Ingen skulle jag tro.

2 kommentarer

  1. anders

    Ny EU-förordning kan medföra att energipriserna i Sverige kan höjas med 20 %, Energipriserna i
    Grekland, Italien, Spanien mm. måste sänkas till lägre nivåer för att klara en annalkande vinter.

    Troligen räknar man med att globala uppvärmningen i norr innebär att vi kan minska vår elförbrukning
    i motsvarande grad

    • edor, Vilhelmina (inläggsförfattare)

      Nice. Vi har det så bra ändå alla Norrlänningar och främst vi som bor i inlandet. Vi som bor kvar vill säga. För det ska inte till någon folkökning här genom nedmonteringen av det enda BB som finns inom 50 mils radie. Sedan kan man fritt härja här, ta ut de naturresurser man vill och skicka till övriga Europa, där människor är nåt värda. Lappar och fanskap varför ska vi ha det?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.