Inget snabbare än elbilen?

Av , , 2 kommentarer 4

I den här länken säger man att man kört en kvarts mil på under 9 sek. Enligt de beräkningar jag fått fram måste man mena en engelsk mil ≈ 1609 m. Dividerar man det med 4 blir det 402,25 m. Om vi avrundar till 9 sek blir det ungefär 44,7 m/s. Vilket i sin tur skulle utgöra en snitthastighet av 160,9 km/tim.

Fruktansvärt fort om man betänker man startar från 0 km/tim. Jag kan inte tänka mig man menar något annat än en engelsk mil.

Ser vi då till långloppen, de som kan förekomma i Formel1 på banor med omkring 50 varv eller mer (vet inte exakt, gissar) då blir plötsligt situationen en annan. Troligtvis skulle inte batterikapaciteten räcka till på en bil utrustad med batteridrift. Tänker vi också att det inte sparas på farterna utan motorerna (F1) brukar gå på högvarv nästan hela tiden och här brukar även en tankning eller ett stopp för att byta däck förekomma. Hur skulle en elbil klara detta med ”tankningen”? Det skulle givetvis inte gå utan denne skulle bli hjälplöst sist.

Nu är jag inte så intresserad varken av Formel1 eller hur snabbt man köra en kortare sträckare med en elbil. Det är ingenting som jag anser man har någon större nytta av. Dessutom farligt med en så snabb bil. Men kul? Javisst. Även intressant ha vetskap i.

Elbilen får stark konkurrens

Av , , Bli först att kommentera 2

Japan, Toyota men även kineserna, sammantaget asiaterna är ledande i världen utveckla nya energikällor som kan bli ett stort tillskott till elbilen. Här kan du läsa om detta.

Samtidigt är det här någon som skriver om vätgas i mera negativa termer.

Vi kan fråga hur väl EU, Sverige m fl länder, vilken kunskap de har när de ska omvandla vårt samhälle som nu vi kan se här i länkarna ger en tveksam syn på allt det nya och ”revolutionerande” som ska göra vårt samhälle bättre leva i. Blir det så? Ser vi till krigen och krigsindustrin den som går i motsatt riktning och utvecklar vapen som knappast drivs från fossilfria källor verkar man stå maktlösa i någon förändring.

Så var det strejken på Tesla. Här ges en helt annan bild än vad som vanligtvis vi får ta del av.

Ursäkta de många länkarna jag sätter in. Men jag vill gärna dela och visa dessa för den som inte redan vet eller sett.