Malmer Stenergard (M) en lydig harpa till SD

Av , , Bli först att kommentera 3

Så har hon hållit på i flera år nu och inte minst under föregående regering med sina påhopp på invandrare. Nu verkar hon nått den position hon längtat efter. Tillsammans med främst SD stifta nya lagar som ska stoppa invandringen men även rensa ut dessa från landet, arbetande människor. Vad har det att göra med de gängkriminella som härjar? Ingenting vill jag påstå. Detta är ren och skär rasism hon tillsammans med SD sysslar med. Tyvärr också verkar S tiga och samtycka.

Hur ska alla andra människor som tjänar mindre än 27 360 klara sig, kanske även bra mycket mindre, hur ska de klara sig? Alla studenter som ibland måste betala höga hyror, lika höga som för en ”vanlig” individ. Sverige har verkligen blivit diskriminationens land där vi inte tolererar människor med främst utländsk bakgrund som inte kommer upp i lönenivåer som inte ens ”svenskar” kommer upp i.

Och vad gör regeringen, varje förslag de lägger fram skickas till en utredning som tar år genomföra. Den här regeringen verkar blivit en rejäl flopp om man ser till vad som utlovades. Att få någonting gjort hette det.

Är högern själva nöjda, högerns väljare? Jag tror inte ens dessa tycker regeringen gör ett bra jobb.

Osmakligt

Är det plötsligt en regering som ska bestämma lägsta lönen?

Av , , Bli först att kommentera 5

Det är märkligt hur en regering plötsligt kan bestämma lägsta lönen, i det här fallet försörjningskravet för den som söker eller redan har arbetstillstånd till 27 360 kr/mån. Det finns ju inom många branscher och yrken, yrkesgrupper redan svenska medborgare som både fötts och kan bo här sedan många år som har betydligt lägre löner. Är det meningen om man kommer från ett annat land och vill arbeta här måste tjäna mer än vad många andra ”svenskar” har?

Inom sjukvården och speciellt vården där både regionerna och kommunerna betalar lägre löner än 27 360 kr/mån hur kommer det ställa sig? Vad säger den svenska fackföreningsrörelsen här? Ska fackens lönesättningar gå ut på att de ska vara lägre än en som söker arbetstillstånd? Va, va, va?

Hur kommer det bli med de som redan installerat sig här, jobbar och tjänar mindre än den nya normen. Kommer de få åka tillbaka till sitt ursprungsland då och hur ska ersättningen av arbetskraften se ut? Måste inte den också kräva en minsta minimilön av 27 360 kr/mån?

Den svenska modellen om något måste här blivit åsidosatt. I så fall kan vi inte ha en sådan skillnad överlag på liknande arbeten. Det här kommer sätta myror i huvudet på många. Men, visst jag missunnar ingen om de kan få upp sin lön, men vad säger arbetsgivarna. Det knorras redan och man ifrågasätter det här.

Ett svar vore på sin plats

 

Stefan Löfvén åter i faggorna igen

Av , , 2 kommentarer 0

Nu är det genom den strejk som utlysts av fackförbundet Metall att bojkotta Tesla för att få ett svenskt kollektivavtal.

Jag börjar med att erinra vad den regering som Stefan Löfven ledde vilka syften den främst i första hand hade. Var det inte batteridriften överlag och Feminismen de inriktade sig på. Nå hur gick? Blev allt så mycket bättre och man glömde tydligen en sak, den viktigaste att begränsa den grova gängkriminaliteten. En rad försök gjordes genom olika  närmast fruktlösa straffskärpningar. Problemet i sig bara ökade. Hela deras politik gick ut på klimatomställningen, att den var den viktigaste. Allt annat tycktes man glömma som samhället brottas med.

Tar Saltsjöbadsavtalet sedan 1938 kan vi undra om det inte håller på bli förlegat? Dessutom ska politiker lägga sig i den svenska modellen, var det bra att ha en f d fackföreningsledare som statsminister? Samtidigt som man hävdade att de s k ”parterna” skulle och ska göra upp sinsemellan tycks det fortfarande vara så att utomstående krafter ska lägga sig. Hur opartiskt är egentligen den svenska modellen och har den alltid varit bra för landet? På det kan man säga det inte har.

Tillväxten i städerna kan just vara den modellen som bidragit med hur vi fått, i Sverige. Att människor som arbetar och s a s gör rätt för sig ska ha betalt om de är anställda är väl självklart. Däremot kan det blivit så vi fått den motsatta effekten, den som inte gör rätt för sig har ändå samma löner.

Reinfeldt under sin tid försökte motverka detta genom en rad åtgärder. Bl a genom skattesänkningar men det blev inte bra det heller. Vissa grupper i samhället och som inte fejkade kunde dabbades orättvist. På det hela taget blev det bättre inom en viss genrer, men sämre inom andra. Närmare än så kommer jag inte i min beskrivning.

Vi ser hur utarmat inlandet blivit och här kan skyllas på att det i dagsläget och har varit olönsamt hålla på med något som inte ger intäkter som i övriga landet. Framförallt vad man tjänar i en stad. Det var så en gång alla småbönder här i norr och inlandet slogs ut och det får Socialdemokraterna främst ta åt sig. Naturligtvis hade vi knappast haft det bättre med en Moderat ledning, men kanske inte sämre? Nåväl jag tar ingen i försvar och vi kunde fått det som vi har ändå. Det verkar likt över hela världen. Det är bara städerna som växer och folk från landsbygden flyttar ut.

Trots detta tror jag bra många gärna skulle vilja lämna storstadslivet om de kunde. Men varifrån ska lönen och förtjänsten komma? Människor måste trots kunna leva av något. Det kanske går att ändra i detta med en radikalt ändrat politik. Då säger man, alldeles för dyrt. Men är det verkligen det eller skulle bli. Måste det inte vara värt något slippa det vi nu ser händer i städerna. Nåväl, jag vet inte, men hoppas Sverige börjar ändra förutsättningarna för människor mera bo var de skulle vilja.

Jag behöver inte tänka så mycket på det, varifrån jag ska få inkomsten (längre). Jag har trots allt en månatlig inkomst, inte så stor men bättre än ingen alls.