Nollvisionen inom knarket

Av , , Bli först att kommentera 3

Jag kommer väl ihåg när Socialdemokraterna satte in en person minns inte vem det var och vad han hette. Vilket år kan vara svårt säga också, men om jag säger någon gång under 90-talet, eller i slutet. Nå hur blev det, minskade dödligheten och/eller knarkhandeln? Nu har en senaste rapport visat att den istället för att minska har drastiskt ökat, både dödlighet och inte minst handeln. Det är resultatet när man stoppar huvudet i sanden och inte kan bedöma vad man håller på med.

Problematiken med knark och droger är inte så enkel som tror eller Socialdemokraterna trodde, i och för sig inget annat parti heller. Möjligtvis kan nuvarande Vänsterparti ha den största förståelsen och varit inne på det går inte straffa bort eller helt förbjuda.

En som blivit drogberoende är ungefär samma sak som att säga vi ska bota eller ta bort alla hjärtinfarkter. Det är lika svårt och omöjligt båda två. Men straffar vi en som fått exempelvis en hjärtinfarkt? Han eller hon ger vi den bästa vård som finns att tillgå. Vad gör man med en knark- eller drogberoende, denne försöker man sätta åt genom ett straff och skulle det bli bättre för den personen. Snarare mycket sämre, mycket sämre om vi tänker denne vill försöka återgå till ett mera normalt liv. Hur ska denne kunna få ett arbete med det denne fått i bakfickan efter avtjänat straff? Det följer med som ett brev på posten och ligger denne ännu mer till last än tidigare.

Det finns länder som försöker avkriminalisera användandet av droger/knark. Tyskland kan vara ett där man kan tillåta ett visst användande av cannabis. Om det är rätt väg att gå kan inte jag säga, men den drog och knarkpolitik vi haft visar sig nu helt värdelös – äntligen kan vi säga.

Det är svårt den linje som nu bedrivits, både av förra regering med fortsättning av den här straffa bort brottsligheten. Sätta alla ”bakom lås och bom”. Hur väl har det svenska ”framträdande samhället” och i det fallet lyckts? Europas största brottslighet när det gäller skjutningar, sprängningar och inte minst är knarket och knarkhandeln det primära i allt.

Ska vi straffa den som sitter på en parkbänk, en försvarslös person där välordnade, välbärgade människor bestämmer vi ska straffa bort eländet, de inte vill se. Bakom gardinen, skynket finns en verklighet som man inte vill se, inte vill ta i eller befatta sig med. Problemet göms undan och på så vis tror man att man är kvitt det.

När vi nu har en regering som skulle ”ta tag i problemen” och som utnämnt sig själv till ha den bästa förmåga styra landet i rätt riktning och regeringar före misslyckats med borde de inte kunna lösa detta också?

Vad jag kan se är nya fängelser lösningen, en fortsättning på den gamla kriminalpolitiken, kanske ännu värre.

Inte bara tågtrafiken är krass och spårat ur, hela svenska samhället verkar spårat ur.

Enligt mitt sätt att se är det inte mera rimligt man försöker få in så många som möjligt i samhället istället för att stänga ute dessa? Har vi fått det jättebra som vi nu har? Ökade och hårdare straff, vart i slutändan kommer det leda?

När dårar får bestämma kommer det svenska samhället bli ännu sämre

Jättedyrt och jätteineffekivt det man hållit på med och kommer fortsätta med, kanske ännu mera.

Svenska folket är det i slutändan som får betala notan som usel politik och usla politiker försatt oss i.

Moskéer, ett sätt bibehålla traditionerna och kulturen varifrån man kommer

Av , , 3 kommentarer 8

Det finns knappast något kontroversiellt i det uttalandet. Varför har vi våra kyrkor eller haft som nu börjat försvinna. Det är för att bevara vår religion och kultur de flesta av oss tillhört. Likadant torde det vara med islam, muslimer och moskéer.

I de flesta länder där islam är dominerande får inga kyrkor förekomma och som skulle sammankopplas med kristendomen. Så varför ska vi ha moskéer? Jag tror inte vi dör (alla) om det finns moskéer i Sverige, men visst kan de bidra till att hålla borta svenskheten. Språket exempelvis, en imam som bott här hela livet om inte hela så stora delar, kan ha svårt uttrycka sig på svenska. Det bevisar att de inte vill varken lära sig svenska och inte heller infinna sig i den svenska kulturen. Visserligen behöver inte den alltid den vara den bästa – den svenska kulturen.

Jag har noterat att många som går med slöja också kan ha svårt prata svenska. Männen har inte några yttre tecken man kan härskilja till muslimer förutom en skäggväxt som kan förekomma. Oftast så pratar de flesta som kommit till landet usel svenska, fast de kan ha bott länge här. Barnen också som fötts här kan vara hårt bundna till hur föräldrarna lever och kanske tvingas lyda och följa deras sätt leva.

Visserligen har vissa människor lättare och svårare lära sig nya språk, men jag tycker definitivt det är genomgående dåliga svenska språkkunskaper de har.

Bidrar moskéer till gängkriminaliteten också är det ytterst allvarligt.

Sverige ett fritt land – för fritt kan vi undra?

Hur funkar samhället?

Av , , Bli först att kommentera 4

Ja inte vet jag, men inkomsterna måste komma från någonstans. De kan knappast droppa ner från himmelen utan att någon form av produktion krävs. En arbetsgivare måste ta intäkterna från någon/något i sin tur. Pensionen på samma vis är inte den också uppbyggd på ett sätt där någon form av produktion varit i grunden. Vi i den rika världen om jag så säger har inrättat våra liv i det system vi nu har. De är oftast de fattiga och utstötta som gör att vi kan leva som vi gör.

Okej, ingen vill väl heller bli tiggare, ha det fattigt och eländigt. Så vad finns att välja mellan? Den som de visste. Saken har ändå börjat komma till sin spets, ska vi fortsätta på den inslagna linje vi haft de senaste 150 åren. Det ekonomiska systemet som främst går ut på börshandel, vill säga det upparbetade kapitalen som oftast kommer från någon form av produktion ska alla leva av. Den som tjänar mest på detta är den som inte arbetar alls. Jag menar då något man utför, en tjänst för någon eller åt sig själv som ger inkomst. Är detta ett rättvist system kan vi undra? I grunden är det ett orättvist system som i grunden också leder till utslagning av människor. Den som inte är nog ”smart” och har insikten leva av andra riskerar duka under.

Finns det något system i världen som vi kan säga, detta är det mest rättvisa? Måste vi inte också böja tänka mer på hur vi behandlar vår jord, hur vi utnyttjar den. Kommer det gå hur länge som helst det som vi anser är det system som inte får rubbas.

Om alla skulle ha någon typ av inkomster skulle knappast fungera. Systemet vi nu byggt KRÄVER att det finns svältande och utarmade människor och inte sällan där tortyr och krig förekommer. Har vi skapat det också, tillkomsten av alla krigen? Ja inte är det omöjligt. För vem vill hamna på den sida där man inte kan leva i lyx eller i en bra välfärd.

Klimathotet ett påhittat scenario?

Av , , 1 kommentar 5

Vi i den ”rika” världen klarar oss alltid, än så länge och medan ännu det finns resurser hämta från jorden som gör att vi kan leva gott. Sämre är det för våra minoriteter, de fattiga och utarmade folken som endast får lita till givmildhet eller kan ta av vad naturen kan ge och gett men som inte längre går. Vi har våra svenska samer och de Nordiska, Finland och Norges som än så länge inte drabbats lika hårt som här i Sibirien där klimathotet är påfallande och påverkar oss alla, mer eller mindre, förr eller senare. Det är bara en tidsfråga innan allt rasar samman även för oss.

Vi kan undra varför elbilar och elfordon skulle vara så aktuella. Tillverkar man dessa för att det är kul? Vi kan också undra vad ska vi med mer kärnkraft till, om vi inte vore tvungna? Tvungna att tillgodose bl a laddningen av just våra elfordon. Gör vi det också bara för att det skulle vara roligt? Det är klart läget är allvarligt och den som säger något annat ljuger. Problemet är att många vill inte inse det och då kan det redan vara för sent. Speciellt vi i den rika världen som oftast lever i överflöd känner knappt av det, eller inte ens vill tänka på det intill det kan vara för sent.

Problemet för oss ”vanliga” att vi inte påverka speciellt mycket. Ja byta till elbil, om man har råd och har man råd och bor i Sveriges glesaste områden kanske det ändå inte går påverka så mycket. Därför kan jag själv känna det ledsamt och även tröttsamt höra de ständiga orden ”grön omställning”, ”klimatanpassning” osv när det inte händer speciellt i det stora. Eller snarare ingenting. Har inte utsläppen istället ökat och vad kan jag göra åt det. Ingenting i princip.

Att köpa eller byta till elbil kan också innebära risker.

Vilket är värsta hotet: Hamas eller klimatet?

Av , , Bli först att kommentera 6

Som det nu ser ut och inte minst bland svensk media är det Hamas. Klimathotet det som enlig både Parisavtalet och inte minst FN skulle hota världen har istället i jämförelse en pytteliten organisation blivit det största hotet.

Vi förväntas nu inte minst inom Sverige, alla svenskar vi böjer knä inför Israel och bespottar Hamas. Några egna tankar och funderingar tillåts inte, inte öppet i alla fall. Världsordningen får inte rubbas, den som Amerika fastställt som vi mestadels i de västloga länderna ska åtlyda.

Går vi igen till klimathotet, vilka har orsakat det, är det de fattiga länderna eller de rika om man väljer indela dessa i två grupper. Tar vi folkmorden som sker lite då och då och bland Rohingya är det knappt någon som bryr sig om det. I alla fall inte något land som vi kan betrakta har ett välstånd.

Varför är Israel så viktigt, är det för att de är amerikanarnas allierade och anses båda vara de som starkast skulle leda utvecklingen i världen, den värld som förväntas gå under när vårt klimat starkt påverkats och främst av just dessa länder (även Sverige) som framhåller standarden och välståndet som främst.

Att Israel/judar blev illa åtgångna av främst nazisterna under senaste världskriget ska inte idag vara föremål att vi ska utse dessa till jordens härskare och att de kan bete sig hur de vill.

Hur väl har jorden skötts under kristendomen om vi nu har ett klimathot? Är det inte på just på grund av detta vi spås till undergång om vi fortsätter på inslagen linje.

Blir man behandlad illa ger man igen, om man kan vid första bästa tillfälle. Visst kan man kuva en fiende, försöka ta död på alla och sedan inbilla sig att allt sedan skulle bli lugnt. Att nu Israel gör likt ryssarna, försöker styra FN är näst intill patetiskt. Vi kan fråga om FN längre har någon viktig funktion fylla.

Att Sverige nu styrs av idel ”blekansikten” som i första hand mest värnar om sina egna existenser, de rika vanor som de gärna vill utöka samt även makten ger på sikt inga lösningar varken för landet eller att vi skulle få en fredligare värld.

Sedan att de väljer slå hatet på främst de ”röda” försöka göra detta straffbart att någon väljer den sidan är mer än beklagligt.

Jag föredrar det färglösa och opartiska.

Ser vi nu till allt som israelerna brutalt sönderbombar (går ej jämför med Ukraina) ska sedan hjälporganisationer, länder som ger bistånd bygga upp allt igen? Det måste vara israelerna som ska stå för den kostnaden, inte världens hjälporganisationer. Varför bygga upp landet Gaza igen om inte människor kan bo där. Det är ju så det ser ut, Israel vill härska i hela området, hur kan man då begära det ska bli någon fred här? Det är ju närmast absurt hur olika organisationer tänker och här främst FN. Så har det hållit på ända sedan israelerna satte sin fot här, hur kan man fortfarande tro det skulle gå ena dessa genom en tvåstatslösning. Det har man ju prövat och inte minst när Jimmie Carter var Amerikas president. Det som skulle ses som lovande föll snart samman.

Massakrer av människor är lika vedervärdigt oberoende vem som drabbas eller utför.

Är det ett nytt system vi håller på införa i Sverige?

Av , , Bli först att kommentera 8

Ska inte människor få tycka vad de vill från grupp ner till individnivå? Håller vår svenska demokrati på bli urgröpt? Eller har den aldrig funnits, på riktigt? Det är klart man undrar då allting verkar omkullkastas nu. Den svenska modellen, inte nödvändigtvis lönesystemet men hur vi fötts och vi kunnat leva i Sverige är den nu plötsligt inte användbar längre? Kan en statsminister säga åt en folkmassa, individer att nu måste de tänka om, inte vara obstruktiva?

Tydligen har vi fått en ny ordning i Sverige, nu gäller lag och ordning, vilket också torde gällt tidigare, men nu ännu viktigare och ända ner i vad människor kan tycka. Det ska nu också bli straffbart. Polisen och Linda Staaf verkar nu stigit rejält i graderna efter självmordet med den hon var ihop med (vilket hon nu efteråt förnekar) var med i TV4 igår som specialist inom brottsbekämpningen. Att hon sedan minglat med ÖB och nu de tu blivit ett upplevs med avsmak, från mig.

Är det Davids stjärnan som nu ska beaktas och alla andra religioner ses ner på? Är detta demokrati? Jag har väl rätt tycka vad jag vill. Gillar jag inte judar, deras religion och Davids stjärnan skulle det tillhöra något förbud så länge jag inte utsätter samma gupp för något tilltag. Som man nu beter sig skapas endast motsättningar. Det är fel väg att gå. Att ständigt ta fram vad nazisterna gjorde borde alla vid det här laget veta var minst sagt förkastligt. Det gör inte saken bättre om nu de som utsattes börjar utsätta andra för liknande.

Måste vi inte börja leva i en värld där vi får ha vilken religion vi vill, eller ingen alls? Vi hör inte så sällan det pratas om religionsmotsättningar och det kan vara bland det värsta som händer i världen.

Ingen vill väl ha diktaturer, att vi måste följa en viss lag, ett visst levnadssätt som bestäms utifrån vad en regering eller ett statsskick ska bestämma över. Att vi har ordning och reda i ett land, att vi följer lagar där vi inte åsamkar andra besvär, lidande och andra misshagligheter är väl självklart.

Att vi sedan lång tid tillbaka i vårt land har religionsfrihet är väl självklart. Har detta ändrats nu, eller på väg göras?

Hur ser pengasystemet ut i världen, främst det västliga. Framgångsrikt? Ja så länge vi kan expandera, men vad har gjort vi kommit till den punkt vi nu är?

Visst är det bra i världen, vi har ett stort utbud, kan köpa vad vi vill. Allting har blivit betydligt lättillgängligare än när jag växte upp, men farorna fler också. Vi blir som i den tid vi lever, anpassar oss efter den. Döden, sättet att se på livet har det förändrats, eller visste vi då inte vad som skedde i världen det vi nu ser dagligen hur människor dör som som flugor. Har världen blivit bättre som vi så ofta inleds tro?

Är det på det sätt judendomen är utformad som världen ska leva efter? Om jag inte infinner mig i detta, inte heller tror i de banorna skulle jag bli föremål för att ifrågasättas då, kanske även riskera bli straffad? Är det det vi kalla för demokrati?

När haven är utfiskade, skogarna borta, endast karga och öde landskap kvar, kan vi säga vi fått det bättre då?

OS, är det bara en förbannelse som vi strävar efter och inte längre något som för oss framåt.

Den som bestämmer bär ansvaret, inte jag.

Från idé till verklighet

Av , , Bli först att kommentera 4

Något jag länge funderat på, fånga upp CO2 från avgasröret. Det skulle kanske vara svårt på en vanlig personbil av utrymmesskäl, men här har man lyckats och avser då tyngre fordon. Det som också skiljer från det vi sett hur man byggt stora komplicerade anläggningar för att fånga upp CO2 och sedan köra det ner i berggrunden till i princip ingen nytta. Här avser man istället ta vara på det och att det blir gödningsmedel istället. Det är en väsentlig skillnad. Hur väl det kommer i verkligheten ske och i större skala återstår att se.

Vi ser här i krigen framförallt Palestina – Israel hur folk lever. Tittar vi på hur palestinierna har i Gaza och samtidigt jämför med de regler vi satt inom EU är det ju verkligt klimatsmarta de lever. De använder fortfarande åsnor och hästar för att förflytta sig i jämförelse vad vi strävar efter och även kan jämföra med israelerna hur de lever och vilka resurser de använder sig av. Jag tror inte detta som vi avser med den s k ”klimatomställningen” kommer i verkligheten ske. Vill vi förflytta oss bakåt i tiden och om vi jämför hur de har i Gaza Palestina?

Håller EU på falla samman? Vi ser nu valet i Nederländerna där man har 26 partier att välja mellan vilket är oerhört komplicerat och jämför vi med de svenska som vi kan tycka är komplicerat med våra partier är det ju ingenting. Nu vanns valet av en högerextremist som vill både gå ur EU och ändra radikalt i nuvarande system. Samma sak ägde rum i Argentina, en ännu värre extremist på yttersta högerkanten som resonerar som Trump, vill göra Argentina ”stort igen”. Vad menas med det? Falklandskriget den som känner till det eller kommer ihåg hur det slutade när de försökte vara ”stora”. En brutal förlust när dåvarande Thatcher England kväste upproret på några veckor. Englands (GB) vapenmakt är enorm vilket även Hitler fick inse. Englands (Storbritanninen) folk viker inte ner sig så lätt. Detta ö-rike har enorma resurser. Den vinnande politikern i Argentina vill även införa dollarn och försöka minska inflationen som är flera hundra procent, det var också därför han vann en jordskredsseger för att folket lessnat på den tidigare politiken. Röståldern är också satt till 16 år och de flesta unga röstade fram denna högerpopulist. I grunden tror jag inte det kommer förändra mycket. Argentina har också tagit emot många nazister, även under kriget var de välvilligt inställda till nazisterna och planen var att låta nazisterna ta över landet. Det förhindrades i sista stund av främst amerikanarna. Genom ett underrättelsearbete. Som högerinriktade partier (även svenska) vill han återinföra abortförbud efter att det blivit lagligt för endast tre år sedan. Hur det går med det plus allt annat han lovat eller har för avsikt genomföra kanske blir om intet. Han verkar helt huvudlös och ogillas starkt av de som inte röstade på honom. 16-ringarna, vad vet de och vem de röstat fram???

Ser vi krasst på hela situationen den vi har för avsikt genomföra och går till oss själva och EU tror jag inte mycket kommer gå i lås. Kärnkraften som Sverige ska bygga, för att köra våra våra fordon på el, hur länge kommer det dröja och hur långt har man här kommit?

Vad ska människor/länder kriga med när bränslet avser strypas och när eldriften beräknas slå igenom? Det förstår väl var och en att detta bara är ett drömscenario. Ingen kommer lägga ner sin krigsindustri, det är samma sak som att lägga sig platt och låta den som fortfarande använder sig av gamla metoder, de som vi sett i de senaste krigen användas kommer ta över världen.

Vi är bara inne i en första fas än så länge, drömfasen och även om vi försöker förändra verkligheten kommer den ändå inte förändras mycket.

Den starkaste vinner, den som har det kraftigaste krigsmaskineriet. Klimatanpassningen är ingenting för oss i västerländerna. Vill ha det som i Palestina?

Om bara hälften av världens befolkning eller de som nu använder sig av gamla motorer (tvåtaktare) skulle byta ut dessa mot mera moderna skulle det vara enklare börja med det än försöka elektrifiera en hel värld. Det är bara utopi och fantasier vi håller på med.

Vi har passerat ruta ett, hamnat bakom den, målat in oss själva i ett hörn som vi inte kommer komma ur. Vi går bara bakåt i våra strävanden som vi i själva verket tror vi gör framsteg. Vill vi uppnå våra mål måste vi radikalt ändra, ändra i både attityder och de förhållningssätt vi nu har. Hur många vill det?

Det bibliska sättet vinna världen genom att förnedra den andra, muslimer och andra religioner är det det vinnande konceptet vi tror är framgången? Ja inte vet jag, men ser så ut.

Idag längdskidor

Av , , Bli först att kommentera 6

Idag längdskidor och med början sprint som inte Ebba Andersson får vara med i. Nä naturligtvis det är inte hennes bästa gren om jag så säger. Ebba vill nog helst ha längre sträckor och där hon har förmågan ”ösa på” under en längre tid. Inte den bästa spurtaren.

Hela programmet från Ruka, Finland ser du här.

Senare kommer den finländske stjärnan Ivo Niskanen vara med. Han sägs vara i toppform. Hans bästa stil är klassisk och han har vunnit några tävlingar, men inte direkt varit övertygande. I år säger man han är på topp. Återstår att se.

De ryska skidåkarna som tillhör världen bästa får inte vara med sedan Ryssland invaderade Ukraina. Synd på så fina skidåkare. Ja naturligtvis är det de flesta sporter de är portade ifrån. Det är Putin som orsakat det. Vi får väl se hur det går för Putin och ryssarna. Det håller nu på bli ett utnötningskrig. Att Ukraina går segrande ur är det flestas förhoppning, även min. Eller att de blir självständiga och ryssarna drar sig ur. Bästa vore om de kunde återta Krim som Putin ”tjuvade” åt sig den fule fan.

Nya regler för utvisning – ett spel för galleriet

Av , , 2 kommentarer 12

Ingenting som kommer hända i brådrasket om det ens blir av. Det här är ju Sverigedemokraternas paradgren att påstå invandringen är orsak till hur vi kan ha fått. Nu tycker jag man gått över gränsen. Det är nästan så man skäms som svensk, faktiskt. Olämpligt beteende, vad är det och det ska vara skäl för utvisning. Finns det något i lagtexten det går att hänvisa till det? Naturligtvis inte, det kan man tycka olika om från fall till fall. Är det exempelvis olämpligt att undanhålla skatt för 44 miljoner? Om det nu är en ”svensk” som gör detta och det skulle anses som olämpligt hur ska den utvisningen ske om denne är svensk?

Nu ska detta ut på remiss eller vad det heter, för granskning och den kommer bli klar först någon gång under 2025.

Jag tror Sverigedemokraterna och Jimmie Åkesson främst vänder sig åt sin skara av väljare, kalla de rasister och hoppas på ett högt röstetal till valet -26 där han fikar efter statsministerposten. Jag tror hela regeringen den del som har ministerposter är lurade gå med i detta. Jag tycker det är näst intill skamligt av både Moderater och Liberaler att så starkt framträda i detta. Man får en känsla av att vi börjar närma oss Ungerns Orban. Malmer Stenergard (M) får inga sympatier från mig. Tvärtom tycker jag hon är närmast avskyvärd.

Om hur jag nu uttrycker mig och om jag vore en invandrare skulle det vara skäl för utvisning och gå efter regeln ”olämpligt”? Det förstår väl var och en vi då närmar oss diktaturer som Ryssland och där vi inte får yttra oss, allra helst inte framföra någon kritik.

Är ”svensken” alltid oskyldig?

Spola förslaget

Vilka människor finns egentligen i partiet?

Vit makt?

Avskyvärt

 

Uppgifter på koldioxidutsläppen en bluff?

Av , , 1 kommentar 3

Ständigt hör vi hur mycket utsläpp någonting kan ge och här menat koldioxid (CO2). Som vi ser och de flesta känner till består koldioxid av tre atomer.  1 kol och 2 syre. Tar vi den olika vikten av de båda skulle syret ha atommassan 15,999 u. Kolet skulle vara lättare och ha atommassan 12,01 u.

Vid beräkning av vikten bakar man in hela koldioxidmolekylen, vill säga både syret som är tyngre än kolet och består av 2 atomer. Jag tycker här vi blir direkt lurade av de uppgifter vi får när olika utsläpp nämns från vilka som kan sprida detta. Det pratas ofta om ton (tusen kilo). Jag kan inte tänka mig att syret skulle vara farligt, det som naturligt finns i atmosfären, i och runt vår jord som gör det möjligt för allt liv.

Tar vi syrets vikt med atommassan 15,999 u och jämför med kolets 12,01 u får vi skillnaden att kolatomen väger 75 % av vad syreatomen väger. Bakar vi ihop 2 syreatomer blir atomvikten 31,998 u. Då blir skillnaden ännu större i jämförelse med 1 kolatom. Då kommer kolatomen endast ha en vikt av 37 % av hela molekylen CO2.

Vad är sant och vad är falskt i detta? Mina kemikunskaper är inte de allra bästa i just kemi, men lite vet jag och stämmer det här är det ju falska uppgifter vi får om utsläppen, de som skulle ligga till skada. Endast 37 % (C) av de olika uppgivna utsläppen skulle ligga till grund för beräkningarna.

Vad tror du?