2/2. Ovanligt dumma människor som påstår vi har 30-talets antisemitism

Var eller när har Europa och främst EU länder här som uppmanar till antisemitism och judeförföljelse eller på annat sätt skulle önska livet av judar? Mig veterligt inget land och Tyskland allra minst där några enstaka angrepp skett som målningar och annat mindre farligt liksom i Frankrike. Det uppmanas absolut inte av något system som styr i de båda länderna. Vad vi sett kan vara enskilda attacker eller som kan uppfattas som kränkningar – av enskilda eller en mindre grupp.

Här förstorar man upp det som det skulle vara under 30-talets nazisttid med Adolf. När det var kravaller och mestadels från nazisterna som uppviglade folkmassorna mot främst Socialdemokrater, nuvarande det vi i Sverige kallar arbetarrörelsen. Hitler ville ha makten och alla som tycktes stå honom i vägen skulle undanröjas.

Pengakrisen, fattigdomen och vi känner till depressionen och 30-talskrisen spelade honom direkt i händerna. Missnöjet bland folket blev honom till gagn och de skyllde han främst på judarna. De var utefter det han arbetade och många trodde på honom. Gick med när han med sin mordoffensiv gick till verket kallad de långa knivarnas natt.

Senare också kristallnatten där en mordoffensiv främst på judar genomfördes.

Naturligtvis vill ingen någotdera demokratisk människa ha detta tillbaka, tillika något land, demokratiskt land som vi ändå får räknas till vad alla har inom Europas EU. Att folk demonstrerar på gator och torg av olika anledningar är en demokratisk rättighet. Mer med det är det inte.

Att sedan Iran och stater kan ha islam som stora delar i styressätt är ingen nyhet. Ingen nyhet heller deras högsta önskan att Israel inte ska finnas. Vi kan dock inte säga Hamas tillhöra dessa, det är vi själva de ”demokratiskt styrda staterna” som utmålat Hamas till enbart terrorister. Vilket hot skulle de utgöra mot Israel utan något eget land som de styr de över, utan enbart kallas för terrorister? Nu sätter Israel hela sin armé mot dessa, en liten landremsa 1/3 av Ölands yta. Hur troligt är det att lilla Hamas skulle klara detta? Gisslan, 200 eller vad det rörde sig om kommer nog knappast hem till Israel igen. Det har Israels bombningar själva satt stop för.

Amerikanska produkter undviker då jag. Det är undermåliga, dålig kvalitet. En värmepump som exempel, den höll något år innan den pajade. Otur, ja kanske till viss del. Men hur var det med de gamla amerikanarna? Ja inte var det några bilar för människor häruppe i snö, kyla och dåliga vägar. Nä fy fasen för amerikanska produkter.

Det mera reaktionära KD och där Busch styr, hur mycket stöd hos folket har de? Ett litet parti som kallar sig kristet men agerar näst intill som nazister kan väl aldrig bli något svenskt parti som varken varit, är eller kommer bli där deras politik slår igenom överlag. Vi minns Livets Ord där en ledare nu sitter i häkte för mord. Hela detta rabalder med Jesus och kristenheten som ligger långt utanför Sveriges ramar. De ramar som de flesta av oss fötts och växt upp i. Är det dessa vi hoppas på som ska vinna gehör i landets nuvarande del i styrningen?

Men visst, fattigdom, svält höga hyror och/eller andra missförhållanden som kan vara på väg i Sverige (om än inte lika omfattande) kan leda till vanstyren, eller vad man istället tror, bättre förhållanden.

2 svenskar blev nyligen dödade. Var det organiserat eller ensam galning?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.