Nästan samtliga Nordiska länder styrs av Socialdemokrater

Plus Tyskland. Att Socialdemokraterna skulle vara på nedgång är väl bara en önskedröm, främst från den svenska högern och de som nu (försöker) styra landet med hjälp av ett f d parti med påstående nazistiska rötter. Jag vet inte, det är vad som påstås i vilket fall. Från att tidigare detta parti ägnat stort avtagande från både HBTQ men även judar har de nu vänt kappan rejält. Björn Söder som tidigare var en av frontfigurerna petas nu från partistyrelsen.

Island har en miljöpartist som statsminister i den koalition som där ingår. Fungerar mycket bra sägs det.

Miljöpolitiken har dock kommit på skam kort sagt överlag i hela världen, andra (stora) frågor har nu istället blivit aktuella. De pågående krigen som uppmärksammas, inte de krig som vi knappt bryr oss om som nästan ständigt pågår. Det är främst Amerika som tillåts styra i världsordningen och som gjort att världen blivit mycket oroligare. Amerika torde vara på fallrepet om de fortsätter. Visserligen sägs de ha demokrati, men som det nu blivit (kanske alltid varit?) saknas en stark kandidat till presidentposten. Ja, den starke torde vara Donald Trump. För honom är glorifieringen den viktigaste delen i hans politik. Att Amerika och amerikanarna kan fortsätta på den linje de har. Särskilja människor, främst den kristna högern som är stark bland folket (otroligt nog).

Inte är det som i gamla Sverige där vi försökt jämna ut klyftorna och alla ska ha en möjlighet komma in i samhället. Oavsett rik eller fattig. Främst har den styrning vi haft sedan Palme mördades att just detta ska öka, klyftorna i Sverige. Det har pågått ända sedan Melodifestivalen vanns av ”Gyllene skor”. Den höga favoriserade tron på på vår herre i form av Livets ord. Det är den svenska radikala högern som står för det. Här ingår säkert Kristersson, hans fru är ju präst. Tillika har vi nuvarande finansminister och f d Livets ord, om hon nu tillhör dessa vet jag inte. Inget ont i det, jag gör bara en beskrivning. Det är klart politiken utformas utifrån detta. Vänster eller kommunister som de kallas av den radikala svenska högern, som nu blivit många är uppenbart.

Att sedan justitieministern vill begränsa inläggen på facebook, instagram osv att de de inte får innehålla något kritik mot judar gör att jag blir tveksam till den svenska opartiskheten mot olika folk. När muslimer trakasseras då hör man ingen kritik alls. Nu har jag varken facebook eller något annat ”socialt media” och rör mig inte de kretsarna där jag eventuellt skulle behöva se över hur jag uttrycker mig och riskera bli en måltavla för Strömmers kritik och/eller försök styra dessa.

Det har blivit mycket otrevligt stämning i landet där grupper av människor ställs mot varandra. Är detta den demokrati som så många pratar om? När Sverige var fattigt, tiden när vi ofta säger det Fattigsverige många kunde leva under, vart kunde då dessa människor vända sig, inbilla sig de kunde få stöd? Ja inte torde de vara de högerpartier som nu figurerar och här räknar jag även in Liberalerna. Jag tycker det är ett förfärligt parti och rör sig i små frågor de trycker på. Deras förakt för ”arbetaren” är tydlig och har varit. Det är ingen skillnad varken då eller nu.

Sammantaget får S vara glada de slipper regera nu. Nu får den här regeringen ta hand om all ”skiten”. Att vi fått mindre av den gamla politiken kan dock i vissa fall vara bra. Det starkt pådrivande Miljöpartiet i deras frågor kanske var en av orsakerna att priserna under en natt steg till oanade höjder. Med tvång skulle de få oss alla byta vår gamla bil till en ny elbil. Bränslet skulle upp till 40 kr/l. Nu säger man också att det svenska stålet som ska tillverkas av vätgas blir inte som det är tänkt – inte alls så bra överlag. Den enorma tillgången på ström som krävs kan göra att elpriserna skjuter rakt upp i höjden. Vi vet vilket liv det blev förra året och i början, hur kommer det bli med ännu större prisstegringar? Jag vet inte, jag går bara efter vad som sägs av ekonomer som sett över en här situationen. Sant eller inte, vet ej.

Senast läste jag om en person som köpt (eller leasade) en ny elbil från Kina – en Atto byd (?) – som han inte kunnat använda sedan i juli när han skaffade den. AC:n krånglade och den hade varit stående på verkstan sedan dess. Få verkar tänka på det alla olika nya märken som dyker upp från olika tillverkare, vad händer om bilen går sönder eller inte fungerar tillfredsställande. Hur får jag delar till den och hur lång tid tid kan den bli stående på verkstan. Allting är inte en dans på rosor bara man köper eller byter till en elbil, som gärna Miljöpartiet fick oss tro och som de arbetade efter.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.