Skolan i Malgovik/Laxbäcken (V-mina) som såldes av kommunen…

…och köptes av någon som går under namnet Tinderbedragaren 

Kan starkt ifrågasättas hur den försäljningen gick till. Undersökte man överhuvudtaget vem som köpte och hur stor var köpeskillingen? Var den rejält subventionerad och lågt under marknadspris bara för att man ”trodde” på någon typ av uppsving och istället vägrades byborna ta över lokalerna som de också satsat stora idéella krafter i. Även intresserade köpa skolan med lokaler och även var med i budgivningen som helt nonchalerades. De vägrades t o m komma till tals i frågan utan istället sopades de under mattan.

Jag följde även med hur det hela sköttes och oftast var det spydiga kommentarer från kommunens då ansvarige när någon försökte påtala de oriktigheter som vi övriga såg skedde i utförsäljningen. Nu har vi svaret, men vad göra åt det nu när skadan redd är skedd..

Det är min uppfattning hur det hela gått till.

Företagaren som köpte skolan med lokaler är av annan uppfattning.

5 kommentarer

    • edor, Vilhelmina (inläggsförfattare)

      okej, men någon form av mygel ingick enligt mig. Dåligt skött av kommunen i vilket, att en försäljning på de grunder jag beskriver var svagt. Nu ser vi i vilket fall följderna. Jag kan konstatera att du var inte kommunalråd då.

        • edor, Vilhelmina (inläggsförfattare)

          Till Anders: Vad menar du med det. Förvisso Buisness as usual, men blev det någon vinst? Jag hänvisar till vad Jörgen K skriver och jag tror det blev en förlustaffär. Vi måste också tänka på lands-/glesbygdens överlevnad. Det var den enda skolan mellan V-mina och Saxnäs ca: 10 mil.
          Att kommunen nu satsar på gamlingarna och de utdöende genom olika om- och utbyggnader kan naturligtvis vara bra. Men långsiktigt, alla som växer upp, eller de fåtal som har för avsikt stanna. kanske inte vill bo precis i tätorten, de verkar inte få något stöd.
          Nu verkar det så i hela Sverige och man verkar godvilligt följa med i alla kommuner, främst de små som på sikt kommer dö ut om inget radikalt händer. Det nedlagda BB i L-sele (är väl klart?) är väl ytterligare en spik i kistan för inland och glesbygd.
          Det ska nu elektrifieras i hela Sverige, alla ska köra elbil och vi ska ha utveckling i det. Jag tror inte fullt ut i detta.

  1. Jörgen K

    Ärendet var illa skött från första början och en mycket besvärande attityd av kommunen gentemot engagemanget i byn visades och försvarades in absurdum.

    Kommunen erbjöd vissa utrymmen för föreningslivet men i samma ögonblick frånsade man sig möjligheterna till kommunalt stöd till föreningarna för driftomkostnaderna. Märklig ståndpunkt då föreningar i tätorten erhåller driftsbidrag. Att kommunen var inkonsekvent kan endast bero på okunskap och ovilja.

    300.000 såldes den villkorsfritt för, med de merkostnader som belöpte med överklagningar och markfrågor så förlorade kommunen både kronor och renommé, samtidigt som man bad alla de frivilliga krafterna i byn och området fara åt helvete.
    Ännu idag har ingen från kommunen engagerat sig att ställa upp på bybornas engagemang, mycket illa.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.