Hur mycket ska man tro allt man läser?

Av , , 2 kommentarer 8

Det mest revolutionerande torde vara detta om det blir verklighet i större skala. Men som alltid, kanske det dröjer upp mot 100 år innan det blir verklighet, om det nånsin kommer bli. Processen verkar alldeles för dyr och komplicerad för att den överhuvudtaget ska bli konkurrensmässig i jämförelse med den ändå ”enkla” kärnkraften. Men den som lever får se…

Inom bilindustrin verkar nu igen asiaterna vara de som kommit längst i sina framsteg att helt förändra det gamla traditionella sättet med motorplaceringar. Här kan vi se att varje motor sitter på hjulen, eller intill. Detta kan bli verklighet om bara några år då en serieproduktion väntas komma igång. Detta förutsätter naturligtvis batteridrift och ska vi se till vad EU bestämt har vi inte några alternativ.

Vi torde dock inte gå mot bättre tider, snarare tvärtom när vi inte längre har mat på jorden som räcker i de mängder vi är vana med. Man säger också att jordens uppvärmning gör att haven producerar mindre. Redan kan vi se hur det börjas spara i skolorna. Fisk som vi tidigare uppmanats äta är nu en bristvara och finns den så har folk (skolor) inte råd köpa den. Även frukten ska det sparas in på. Vad kommer vi kunna äta i framtiden, det verkar inte många bry sig om.

Tekniken går framåt, men hur vi ordnar det övriga verkar totalt bortglömt. Vi kanske går mot en katastrof istället för vad som tros, en mera dans på rosor.

Nu säger Marcus Oscarsson han som brukar spekulera i TV4 att bränslet, den sänkta reduktionsplikten som främst ska göra dieseln billigare kan komma till samma nivåer som tidigare och de vi nu har. Sverigedemokraterna verkar nu svängt 180 grader i klimatomställningen och går på EU:s linje. Så var det med det, det partiet. Lika utslätat som alla andra och vänder kappan efter vinden. Är det ett trovärdigt alternativ längre?

Går det fortfarande tro de gamla ekonomierna passar in på det sätt vi nu anmodas leva efter?