Frankrike inför ett nytt bonussystem för elbilar

Av , , Bli först att kommentera 3

Så ser det ut i Frankrike när man inför nya bonusregler för bilar. Det tidigare system för elbilsbonusar och som infördes här i Sverige under föregående regering och som den här regeringen tog bort var långtifrån rättvist och gynnade främst de med stor plånbok och höga löner. Ett system där Miljöpartiet i högsta grad var med och beslutade om när det infördes.

Det är inte rimligt att de grupper i samhället som redan kan gå på knäna eller lever runt marginalen ska leva under samma villkor som andra som har god råd. Den gröna omställningen är inget fel i sig, men den måste vara rättvist utformad. Ändå säger sig Miljöpartiet värna om de fattiga, vad man nu menar med det. Är det de som bor utomlands och inte svenskar som kan ha svårt få sin vardagen gå ihop. Räknas inte dessa in i Miljöpartiets politik?

Det blir mer och mer uppenbart att Socialdemokraterna nu försöker fjärma sig från sin tidigare politik. Nu tvärvänder inte minst Magdalena A och resonerar mycket i av SD:s politik och den här regeringens vad det gäller invandring. Så kan Sveriges f n största parti vända kappan efter vinden.

Samtidigt går förre försvarsministern Hultqvist (han som prydde grisen) ut med att när försvaret nu behöver pengar ska de med högst inkomster betala. Ett gammalt Socialdemokratiskt bondfångeri. Då skulle ingen vilja studera eller på annat sätt skaffa sig inkomster de kan vara förtjänta av och kanske lite högre än vad som normalt kan förekomma. Att man betalar progressivt efter vilken inkomst man har kanske rimmar bättre.

Desperationen verkar sprida sig inom socialdemokratin.

En ny regering med S, men vilka tänker de regera tillsammans med???

Raden av arbetsolyckor

Av , , Bli först att kommentera 5

Många har mist sina liv den senaste tiden p g a det arbete de utför. Den största procenten omkomna torde relateras till utländsk arbetskraft. Här har Sveriges arbetsgivare också ett stort ansvar när de frångår den ”svenska modellen” för att slippa betala ut lagstadgade löner som utgår från de löneförhandlingar som skett.

Jag säger inte den ”svenska modellen” kan vara bra under alla former, men det vi nu ser med de olyckor som skett är arbetsförhållandena klart bristfälliga.

Kom ihåg när Reinfeldt styrde tillsammans med dåvarande Allians hur inte minst Centern rasade mot den svenska arbetskåren när de bojkottade byggen där arbetsgivaren infört billigare och utländsk arbetskraft. Detta vara ett exempel, men vi måste gå bakåt i tiden för att se vilka konsekvenser detta medfört att försöka sig på få en billigare arbetskraft och i de flesta fall från utländsk arbetskraft. Varför inte papperslösa.

Det har blivit ett stort bekymmer nu detta. Batterifabriken i Skellefteå inget undantag, snarare ett faktum. Här verkar en direkt oordning inom de olika arbeten som här utförs och främst då genom entreprenörskapet. Det går oftast i så många led att i slutändan kan det vara svårt hitta en ansvarig. Och här givetvis är den utländska (billiga) arbetskraften den som störst drabbas.

Entreprenören själv och grundaren till batterifabriken Peter Carlsson är säkert en driftig person, men kan det ändå härröra till någon typ av ett luftslott detta bygge? Han har lånat upp stora kapital (gigantiska summor) och fabriken är bara i sin linda och man har stora förhoppningar i den. Inte minst Skellefteås styrande. Jag syftar inte på att det ska gå illa, eller önskar. Jag konstaterar bara att allt som här sker, sker med upplånat kapital, främst menar jag då själva fabriken.

Vi kan inte beskylla de som kommer hit för att arbeta, eller de redan som befinner sig här, de papperslösa. Det är Sveriges arbetsplatser, dess ägare och arbetsgivare som bidrar starkt till det här. Ett utnyttjande av arbetskraft som får lyda under mera slavliknande villkor.

Ska vi skylla någon direkt hur vi hamnat här kan den svenska högern vara starkt bidragande. Varför inte den nu sittande regeringens tidigare representanter, även innehållande. Det är också tråkigt att inte S under de år de styrde inte gjorde något radikalt i detta. Förmådde de inte, försökte det ens? Den svenska fackföreningen verkar i stor grad blivit överkörd och till stor del tappat den kontroll de velat ha. Men var det inte så man ville, att facken skulle minska sitt inflytande? Då blir det så här, eller…

Jag tror nog den här regeringen kan få det hett om öronen innan deras mandatperiod är över. Deras Eriksgata och den period som hitills varat har de inte åstadkommit mycket. Som brukligt gör de som andra tidigare regeringar gjort, eller i ännu högre utsträckning, de förslag de lägger går på olika utredningar. När dessa utredningar är slutförda, då börjar det bli dags för val igen.

Sverige har tappat kontrollen i det som tidigare kunde finnas. Alla är vi drabbade i någon form, utom de rikare och de som själva har makten och gör så att regelboken passar dessa.

”Den gröna omställningen” har tydligen gjort att man tappat fokus på andra (viktiga) frågor. De partier som tidigare kunde bedriva en någorlunda rättvis politik, om vi kallar det så finns inte längre. Alla frågor handlar nu om den gröna omställningen. Även den stora gängkriminella brottsligheten där människor kan dagligen dö, kommer i andra hand.

Vill man göra något kan man inte blanda ihop allting, som i en mix. Man måste lösa olika frågor var för sig. Beta av. Ta det som anses viktigast först. Det vi nu fått är en riktig blå-svart röra. Måhända delvis nedärvd från tidigare regeringar.

Handlingskraften är som hos en liten mus. Man åstadkommer inte mycket. Bara ser till sitt eget. Högerregeringar har väl alltid inte velat att ”vanligt folk” ska ha något säga till om. Bara rösterna vill man ha som man försöker lura åt sig.

Stackars den lättlurade svensken