Frankrike inför ett nytt bonussystem för elbilar

Så ser det ut i Frankrike när man inför nya bonusregler för bilar. Det tidigare system för elbilsbonusar och som infördes här i Sverige under föregående regering och som den här regeringen tog bort var långtifrån rättvist och gynnade främst de med stor plånbok och höga löner. Ett system där Miljöpartiet i högsta grad var med och beslutade om när det infördes.

Det är inte rimligt att de grupper i samhället som redan kan gå på knäna eller lever runt marginalen ska leva under samma villkor som andra som har god råd. Den gröna omställningen är inget fel i sig, men den måste vara rättvist utformad. Ändå säger sig Miljöpartiet värna om de fattiga, vad man nu menar med det. Är det de som bor utomlands och inte svenskar som kan ha svårt få sin vardagen gå ihop. Räknas inte dessa in i Miljöpartiets politik?

Det blir mer och mer uppenbart att Socialdemokraterna nu försöker fjärma sig från sin tidigare politik. Nu tvärvänder inte minst Magdalena A och resonerar mycket i av SD:s politik och den här regeringens vad det gäller invandring. Så kan Sveriges f n största parti vända kappan efter vinden.

Samtidigt går förre försvarsministern Hultqvist (han som prydde grisen) ut med att när försvaret nu behöver pengar ska de med högst inkomster betala. Ett gammalt Socialdemokratiskt bondfångeri. Då skulle ingen vilja studera eller på annat sätt skaffa sig inkomster de kan vara förtjänta av och kanske lite högre än vad som normalt kan förekomma. Att man betalar progressivt efter vilken inkomst man har kanske rimmar bättre.

Desperationen verkar sprida sig inom socialdemokratin.

En ny regering med S, men vilka tänker de regera tillsammans med???

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.