Kärnkraften förlegad

Av , , 8 kommentarer 7

Mycket i den här regeringens politik och varför de kunde vinna valet var just detta med energin. Motståndet för avveckla kärnkraften. Den moderate Vilhelminapolitikern skrev inte om annat innan valet. Hur förfärligt Miljöpartiet var och vindkraften. Det blev en långbänk i hans uttalanden. Allt skulle bli förändrat om hans parti kom till makten.

I o f sig är det mycket rätta till, mycket verkar ha gått i träda och just efter när Moderaterna senast styrde och Reinfeldt vid rodret. Det var under hans tid som kärnkraften avvecklades, vill säga den som tycktes ha råd fick bygga. Staten skulle inte satsa några pengar. Det var den uppgörelsen man kom överens om.

Hur låter det nu? Nu ska staten gå in och finansiera, raka motsatsen än vad som sas då. Likadant inom migrationspolitiken och när Reinfeldt styrde. Sverige skulle bli en humanitär stormakt, Vill säga intill obegränsad invandring. Hur låter det nu bland Moderater och den regeringen som nu styr?

Jag tror inte mycket på kärnkraften. Ett skäl är tidsperspektivet. Det tar alldeles för lång tid bygga nytt och vad händer då om det ändå skulle byggas och med statens tillslagna medel? Nu verkar också S var inne på ungefär en likadan linje. Men man svänger ju hela tiden och det som tidigare kunde råda ett tabu mot, är nu fritt fram.

Den nedre gränsen för ”omställningen” skulle vara 2030. 2045 skulle det vara fullbordat. Allt är ju bara chimärer och en typ av hjärntvätt där kärnkraften borrat sig fast som lösningen.

Fusionskraften är nu på gång, jag tror mera på den. Men visst, det kan ta ännu längre tid få den plats. Går jorden under under tiden så får det bli så. Hittills har alla spekulationer om jordens undergång alltid varit felaktiga så varför skulle de vara sanna nu?

Galna politiker överlag och malliga ”blå” har jag fått nog av.