Varför funkar inte tågen i Sverige?

Av , , Bli först att kommentera 1

Finns det något annat land i världen som har så stora problem med tågtrafiken?  Det verkar vara ständiga problem, det ena missödet efter det andra varför inte tågen går. Jag tycker det är beklämmande ett land som Sverige som i övrigt verkar ligga högt vad det gäller teknologi, ett väl utvecklat system för fordon som rullar på hjul, gummihjul, inte tågen.

Ska man bygga något en ny järnväg tar det åratal. Alltid är det några hinder. Det kan vara fåglar som störs eller andra djur, häruppe främst renar. Även kan de uppgrävda massorna innehålla något ämne man måste ta hänsyn till och främst ur miljösynpunkt. Ska det vara så krångligt med järnvägar och tåg är det väl lika bra lägga ner alltihop?

Sverige är unikt har vi stundtals fått höra, i sanning unikt då det gäller tågtrafiken som endera aldrig finns och finns den fungerar den inte.

Tänk så skönt sätta sig på ett tåg sitta där och veta att man åker säkert, kan räta på benen och vila. Kanske även använda datoriserat genom att vara uppkopplad, fast det säger man kan fungera dåligt ibland. Ja vars, det kanske man man får ta, huvudsaken de svenska tågen rullar.

Alla pratar nästan bara om hur vi elektrifierar, utom för tågen som bara går sämre och sämre, inte fungerar. Norrland och Norrlands inland borde vara perfekt för tågtrafik, men här har man lagt ner trafiken.

Indien där nästan är det bara tåget som fungerar. I Sverige verkar alla så upptagna av allt annat så tågen och tågtrafiken verkar man skita i.

Bedrövligt land, bedrövliga regeringar vi har och haft.