Ståljätte dömer ut (svensk) vätgas

Det är inte bara lilla jag som är skeptisk till vad vi håller på med i Sverige och som den föregående regeringen satsade hårt på. Det är Europachefen för världens största stålföretag ArcelorMittal Geert van Poelvoorde som säger det.

Det är otroligt mycket pengar som ”bränns” om jag så säger till liten nytta, eller ingen alls. Att lilla Sverige skulle konkurrera med stora jättar som Amerika är inte rimligt. Vet de ”gröna” vilka de egentligen gynnar? Teslas grundare Elon Musk fick nyligen igenom ett löneförslag eller vad man nu ska kalla det på 550 miljarder. Samtidigt pågår en strejk mot Tesla som inte företaget Tesla verkar bekymra sig speciellt mycket över. Det svenska arbetarkollektivet och den svenska modellen är nog bara intressant för svensk del. Likaså den gröna omställningen som man tror Sverige ska bli en av de ledande i världen i kan bli mera ett luftslott som byggs upp med stora förväntningar på, som till och med kommer göra landet fattigare istället.

Samtidigt för att nämna närmast som parentes kan Volvo Cars ändra i sitt föregående uttal att bara tillverka elbilar.

Kan vi säga de tidigare 8 åren med föregående regering var bortkastade? Varför inte istället satsa på mindre företag som mera skulle stå för att benämnas ”gröna”. Alla små turistföretag kan vara en grupp som direkt kan slås ut på det sätt som agerats och/eller kommer göras ännu mer. Kanske är det här ändå droppen som får bägaren rinna över det jag nu visar på och i den allmänna opinion och som ledande krafter ser som uppenbara felsatsningar.

Hur går det med Skellefteå och deras optimism att den norra länsdelen ska bli ledande först och främst i Sverige, men även sett till världen i stort. Hur lång tid tar det att bygga upp ett växande samhälle och ta vårt största, Stockholm. Inte skedde det över en natt och här samlades något av eliten i Sverige och kunde på så vis få till vad nu ser. Orättvist? Ja kan hända när vi vet vad den s k ”tillväxten” uppkom ur. Var det inte mycket härifrån norr alla råvaror kunde hämtas, men inte förvaltas här som gjorde Stockholm och områden häromkring ledande i Sverige.

Kanske inte norrlänningen ska satsa på det stora, utan istället på det lilla. Den glesa befolkningen och även de stora obefolkade ytor vi förfogar över borde utnyttjas bättre. Vill vi ha en ”grön omställning” borde vi redan här ligga i framkant. Vilka problem har vi i Sverige? Är inte självmordsfrekvensen hög här och vad kan detta bero på? Är det i mycket orsakat av otrivsel, stress och ”utanförskap”?

Som slutkläm ville jag ändå säga borde vi inte satsat mer på de mindre jordbruken. Ge bidrag dit istället och låta människor som vill odla upp jordar som nu ligger döda och igenväxta.

Det en gång så livfulla Sverige har verkligen blivit dött, även dra människor med sig i döden. När får vi en regering som kan vända på det här. Naturligtvis kostar det, men vad kostar alla de tragedier vi dagligen ser?

Klimataktivisterna och ”återställ våtmarkerna” har nu visat sig inte vara vetenskapligt underbyggda och ge den önskade effekt man trott. Jag har länge sagt det är näst intill bortkastade pangar vilket nu man äntligen inser efter de vetenskapliga undersökningar som skett. De som utövar det här, eller på fullt allvar tror de skulle förändra något kan istället lida av allvarliga psykiska störningar. Är det det vi ska ha som ledande i ett lands styrelseskick, inte minst under tidigare 8 år?

Sedan kan jag varit inne på detta också.

Miljö- och klimatpolitiken bör i grunden omprövas.

(Att arbeta med djur kan göra att man får livslusten tillbaka)

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.