Nationell samling väntas vinna i Frankrike

Det s k ”högerextrema” franska partiet Nationell samling väntas ta hem valsegern på söndag. Det är kanske dit vi går hela Europa och varför inte världen till ett mera slutet samhälle. Den utveckling vi haft kan inte vara för evigt, att vi ska få det bättre och bättre det säger sig självt. Vi blir fler och fler människor på jorden samtidigt som vi kräver att vi alla ska få det bättre. Just den ekvationen håller inte.

Vad är det vi sliter på i slutänden om inte jordens resurser. Tidigare små länder (liten befolkning) ville bli större, bilda olika unioner och därmed närmare till ett större välstånd. Det har varit den senaste trenden låt säga de senaste 100 åren. Desto mer man lyckas expandera desto bättre och var har vi nu hamnat? Just i det läge vi nu befinner oss när folk börjar röttna på både trångboddhet och ett allt större kämpande om den välfärd vi söker.

Kan det vara så att vi lilla Sverige kan ha varit inne på rätt spår sedan förra regeringen med Miljöpartiet försökte ändra i våra vanor, men blev bryskt och snabbt nedmonterade av den svenska eliten? Vi ser nu hur den här regeringen med små steg försöker förändra i något som kan jämföras med Frankrikes Nationell samling. Vad har den här regeringen åstadkommit under de 2 år de haft makten? Inte mycket av det som från början sas och främst om vi tänker till vad Sverigedemokraterna härjade i. Hur mycket i deras dåvarande framfart har vi sett som lett till något bättre om jag så säger.

Nåväl jag vet inte så noga, det enda jag vet är att Nationell samling Frankrike troligen tar hem hela potten.

(PS. Vad jag nu ser verkar ny kärnkraft vara lagd på is. Man pratar mycket om batterier, lagring av el. Jag tror på det.)

5 kommentarer

  1. Drutten

    Ja jag håller med dig. Men Nu klagas det på extremhögern i Frankrike som det klagas på SD m fl här. Men allt har ju skett i demokratisk ordning och fria val att dom nu finns i respektive parlament. Som man bäddar får man ligga när man inte har vett att stämma i bäcken som ordspråket säger.

    • edor, Vilhelmina (inläggsförfattare)

      Går vi till Frankrike får de nog svårt uppfylla sina vallöften Nationella fronten. Bl a har de lovat återställa pensionerna eller pensionsåldern till jag tror det var 56. Var ska de få de pengarna ifrån? Kanske det Macron räknat ut eller hoppas på, det ska bli en besvikelse när de nu träder till vilket ser så ut. Alla såna partier bygger på missnöje, även de svenska SD torde göra det.

  2. Mique

    Hej ”edor” och ”Drutten”! Jag håller med er båda! Du ”edor”, jag tror också på att lagra el i batterier har en framtid. Även att byta ut HAWT-snurror till VAWT, då det är dax om tjugofem-trettio år, två tredjedels lägre kostnader i materiel-, byggnations-, underhållskostnader och betydligt lägre störrande ljud och lägre visuell inverkan på landskapet. Mvh, Mique.

      • Mique

        Hej ”edor”! Intressant artikel du hänvisar till! VAWT=Vertical Axis Wind Turbine, HAWT=Horizontal Axis Wind Turbine. Utbyggd kärnkraft blir för dyrt och vi lägger över allt ansvar för slutförvaring av radioaktivt avfall på tusentals kommande generationer. Att satsa på solenergi är bortkastade pengar norr om femtionde breddgraden. Tidvatten har vi knappast. Möjligtvis skulle vi kunna få obegränsat med energi i all evighet, om vi skulle kunna använda fotosyntes till att producera energi, jag hoppas att detta blir möjligt i framtiden.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.