2 sprutor/år kan rädda HIV-drabbade

Av , , Bli först att kommentera 4

Under 80-talet vad jag kan minnas uppstod det vi kallar HIV. Det kan i o f sig uppstått tidigare, vilket enligt mina kunskaper vad det gäller bibeln även varnades för här. Det uppstod i den alltför fria värld som människan mer och mer kom att tillhöra. Gränserna mellan könen skulle sluta upphöra och det blev ett nytt sätt vi skulle hänge oss åt vilken människotyp vi kunde tillhöra.

De gamla reglerna hur barn kom till var inte längre något vedertaget och att det skulle behövas två olika kön för att barn skulle komma till världen. Vi vet nu också att det inte behövs, inte någon fysisk kontakt mellan två kön för att barn ska komma till världen. I ena fallet kanske detta är bra i det andra…? Jag vet inte och har varken förmåga, kompetens eller på annat sätt bedöma detta.

I alla fall har det här med HIV där miljontals drabbats nu (äntligen?) hittats en lösning på. 2 sprutor/år skulle räcka för att både stoppa och bota HIV. Men kostnaden ligger f n på omkring 400 000 sek. Det är naturligtvis inget som de drabbade, främst i Afrikas länder har råd med.

Samtidigt kan vi undra om jorden är överbefolkad och vi kommer på sätt hindra människor dö, vilket olika sätt kan redan vara beskrivna i bibeln och som vi inte längre tar fasta på om det är den framtid vi tror oss mänskligheten ska bli den nya art som besitter jorden. Att frångå det regelsystem som av många nu anses föråldrat.

Samtidigt pågår krig och förintelse av människor, utförda av andra människor, så visst kan man undra vart allt ska sluta?

Samtidigt som vi förstör jordens förutsättningar att både människor, djur och natur kan existera.

Finns fortfarande hopp för mänskligheten?