Från plusjobb till minusjobb!




 

När den borgerliga regeringen tog över makten fanns det plusjobb i Sverige som skapade arbete för många ungdomar som annars hade svårt att komma in på arbetsmarknaden!

 

Högerregeringen avskaffade detta!

 

Idag har jobben minskat kraftigt och ungdomsarbetslösheten är väl högst i Europa! Det har blivit färre jobb – minus jobb för våra ungdomar!

Snacka om slöseri med resurser!

 

Regeringen försöker istället tvinga handikappade och sjuka in på arbetsmarknaden!

 

Högerpolitik i sin linda!

 

Snacka om feltänk!

 

 

Så här skriver Wikipedia om plusjobb:

Plusjobb var en arbetsmarknadspolitisk åtgärd som regeringen Persson presenterade i Budgetpropositionen för 2006 (prop. 2005/06:1[1]). Plusjobben innebar att en arbetsgivare som anställt en person som varit arbetslös i mer än två år kunde få en subvention på 100 procent av lönekostnaden upp till 1 000 kronor per dag. Reformen med plusjobb blev kortvarig och Regeringen Reinfeldt valde att i budgetpropositionen för år 2007 att avskaffa reformen

 

 

Etiketter: , , , , , , , ,

2 kommentarer

  1. Andreas Westin

    Plusjobben fyllde i och för sig en funktion, men skapade inte några volymer. Det var stora begränsningar i regelverket som utestängde stora grupper av arbetsgivare från möjligheten. Facken var kritiska och möjligheten för ungdomar upplevde jag som begränsad. När det gällde gruppen funktionshindrade (som jag arbetar med) så var det än värre svårt. Personligen så gillade jag idén med Plusjobb, men motsvarande finns idag också inom Jobb och utvecklingsgarantin och Jobbgarantin för ungdomar. Men visst, en viss poäng har Du, men att säga att det berör på högerpolitik köper jag inte. Min uppfattning är att Arbetsförmedlingen har mycket mera resurser idag än tidigare på många sätt, men det går upp och ner efter behov givetvis.

  2. Carina Länk

    En stor skillnad för individen var att Plusjobb innebar avtalsenlig lön, semesterersättning, avtalspension.
    Praktik inom jobb- och utvecklingsgarantin innebär arbeta för 65% av a-kassan eller som lägst 223 kr/dag varav arbetsgivaren får 225 kr/dag. Det innebär en lön man inte kan försörja sig på. På plusjobbet fick man jobbskatteavdraget men det får man ju inte om man jobbar inom JUGen.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.