En visa till Reinfeldt – erövraren

Pete Seeger – lär dom sig aldrig nånting? (When will they ever learn). En visa vi alla sjöng under Vietnamkrigets elände på 70-talet.







Dom som vill ha krig har alltid ett alibi.

Och om vi inte dödar talibanerna nu så kommer dom att invadera Sverige och stoppa Let’s Dance och Dansbandskampen. Vi har inget val.

Sanningen är att Sverige är i Afghanistan av en enda orsak, för att hjälpa president Obama med hemmaopinionen, för att visa att USA inte är ensam i Afghanistan.

Obama behöver inte de svenska trupperna av någon militär orsak, de är helt meningslösa i det sammanhanget. Han behöver allierade soldater av inrikespolitiska skäl, för att visa att USA leder ett stort antal länder i ett fälttåg som skall förvandla Afghanistan till en demokratisk USA-vänlig stat. Att inte bara amerikanska utan också allierade soldater dör.

Och för det är både Fredrik Reinfeldt och Sten Tolgfors tydligen beredda att offra svenska liv.

Nu mer än någonsin behöver vi en riktig svensk fredsrörelse innan ännu fler unga svenskar dör i ett helt meningslöst krig för att rädda president Obama på hemmaplan.

Så viktig är inte ens USA.

Vi bombar inte sönder Umeå bara för att det finns Hells Angels eller Bandidos där, vi sätter in polisen. Vi behöver inte 150 000 soldater för att ta hand om något tusental kriminella.

 

Läs också "En visa till Tolgfors" och "3500 döda i Afghanistan" och "Krig skapar död och sorg"

Etiketter: , , , , , , , ,

8 kommentarer

  1. Per-Ola Moström

    Svar till Johan Karlsson (2010-02-08 11:59)
    Och vilken verklighet är verklig för dig då?

    Hur många svenskars liv ska vi offra?

    En MAJORITET av svenskarna är idag enligt SVT imorse för att vi tar bort våra trupper från Afghanistan!

    Det är verkligt!

    Ohly som försvarsminister – han kommer inte att göra om Sovjets misstag att kriga i Afghanistan!

  2. Medborgare

    Håller med Johan K. till fullo. Har läst många bloggar av P. O. Moström men den här tar priset. Att jämföra talibanernas skräckvälde i Afganhistan med H A och Bandidos i Umeå är mycket märkligt och oseriöst. Ta och tänk till lite så kanske du blir mer förankrad i verkligheten.

  3. Per-Ola Moström

    Svar till Medborgare (2010-02-08 13:09)
    Så du menar att det skulle vara rätt att bomba Umeå bara för att det finns konstiga mc-gäng där ??

    Det pris vi igår fick se var 2 döda svenskar!

    Räcker inte det?

  4. Torsten

    Nu verkar det som om Moström inte tycker att det räcker med att göra sig till åtlöje i Vindeln och Vännäs. Snart finns han i varje kommuns blogglista. Men det är ju ett säkert sätt att rädda röster till alliansen i höstens val.

  5. Per-Ola Moström

    Svar till Torsten (2010-02-08 15:41)
    Det kan aldrig bli för mycket av fakta om krigets helvete! Eller om högerregeringens nedrustning av vårt land!

    Sen får vi väl se hur det blir i höstens val!

    ”Torsten” kan ju försöka argumentera istället för att ironisera över mina fakta.

    Eller blir ”Torsten” svarslös ???

  6. Torsten

    Det är ledsamt att du ser mitt inlägg som Ironi! Det är min fakta. En sak är vi överrens om och det är att krig är ett Helvete! Om du höll dig till sådana sanningar så skulle det vara bra men du uppfattas ute i stugorna som ett skämt. Oavsett politisk inriktning man har så inser man hur löjeväckande du beter dig. Du blandar ”fakta” med personangrepp och oväsentligheter. Inom psykologin så är det känt att personer med dålig/sjuk självkänsla ofta angriper andra för att på så sätt framstå som lite bättre. Citat: ”Får jag stå på nåns tå så blir jag åtminstone en cm större” och det passar in på dig

  7. Per-Ola Moström

    Svar till Torsten (2010-02-08 20:59)
    Vad man säger i stugorna har vi olika uppfattningar om! Det ser jag när jag läser de positiva mejl jag får!

    Den ”självutnämnda psykologen” har jag ingen anledning att kommentera. Jag tror att en psykolog vill träffa en person själv innan de drar slutsatser!

    Jag blandar fakta och personligt ansvar som jag anser politiker har! I andra länder så lyfter man bort ministrar som inte sköter sitt härad.

    Men Reinfeldt kan inte göra det då han har partiledare som ministrar. För då skulle han ju spräcka alliansen! Han sitter hårt i en högerbur och får nog i alla väder behålla sina ministrar!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.