Vill du bli Diplomerad Gymnasieekonom?

Då ska du lära på Thoren Business School. Vi erbjuder alla våra gymnasielever chansen att bli Diplomerad Gymnasieekonom.

Vi vänder oss till dig som är intresserad av ekonomi och ser gymnasieutbildningen som ett stort steg på vägen mot ett framtida yrke. Nu har du möjlighet att välja en utbildning som gör dig attraktiv på arbetsmarknaden samtidigt som du förbereder dig för högskolestudier.

Ett viktigt inslag i utbildningen är ett verklighetsbaserat lärande där du får möjlighet att koppla ihop det du lär dig i skolan med hur det fungerar på riktigt. Formerna för det verklighetsbaserade lärandet kan variera – praktik, projektarbeten i fadderföretag eller genom att du och några kamrater driver UF-företag och sedan jämför era egna erfarenheter med hur det fungerar i ett riktigt företag. Det viktiga är att du lär dig genom att möta meningsfulla uppgifter och stimulerande utmaningar utanför skolan samtidigt som du skaffar nyttiga erfarenheter inför ditt framtida arbetsliv.

Som gymnasieekonom blir du anställningsbar och antagningsbar. Du har möjlighet att söka de jobb som finns. Kanske får du möjlighet att utvecklas inom ett företag med hjälp av olika internutbildningar. Om du skulle vilja studera vidare är du samtidigt väl förberedd för ekonomiska utbildningar på högskolor och universitet. Ambitionen är att ge dig som vill bli Diplomerad Gymnasieekonom den bästa möjliga ekonomiutbildningen på gymnasienivå.


Att du är en Diplomerad Gymnasieekonom visar att du har de kunskaper som arbetsliv och högskola kräver. De krav som ställs för att använda titeln Diplomerad Gymnasieekonom har utarbetats i samarbete med gymnasieskolor, högskolor, universitet samt representanter för arbetsgivare och har därför ett brett stöd. Väl förankrat i näringsliv och högskola Vår skola och andra skolor som utbildar Diplomerade Gymnasieekonomer godkänns – certifieras – av ett särskilt certifieringsorgan. Riktlinjer för certifieringen av skolor och diplomeringen av gymnasieekonomer har utformats av Stiftelsen Företagsam tillsammans med en arbetsgrupp av lärare och skolledare från åtta pilotskolor och en referensgrupp med företrädare för arbetsliv och högskolor.

Vill du veta mer är du välkommen att besöka oss idag kl. 14-16 i våra fräscha lokaler på Järnvägsallén 24. Välkommen till Thoren Business School´s Öppet Hus!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.