Grunden till bygdens utveckling

Framtidstron råder – Optimismen smittar av sig – Ideflöde flyter – Goda exempel tas till vara – Samarbetet fungerar

Här är några exempel för byautveckling. Sådana byar berikar livet. Attraktionen att flytta till landsbygdskommunen ökar.

Dessa tankar blev starkare hos mig efter mötet igår kväll i Granö Samhällsnämnden.

/Sasu

 

Etiketter:

4 kommentarer

  1. Umebo

    Framtidstro i Granö? KD vill ju slå ihop sina påsar med Umeå. Tror ni att umeborna kommer och spelar mera golf i Granö, badar och bygger ett nytt badhus i Vindeln eller åker skridsko på Fritidscentrum då det dräller av anläggningar i Umeå.

    Moström säger: ” Vindeln får kostnadsutjämning för befolkningsminskning med 6,8 mkr/år. Det försvinner vid ett samgående. En sänkt kommunalskatt med 30 öre minskar skatteintäkterna med 2,6 mkr”. Känner du till detta?

    Ett skonsamt tips är att KD kan sluta tro på att människorna från Umeå kommer att ”rädda” oss. De har väl sina egna problem, eller hur?

  2. Terttu

    Jag ville poängtera med denna blogg, att byborna i allmänhet bär ett stort ansvar om bygdens utveckling. Vad det gäller sammanslagning med Umeå, får utredningen visa riktlinjer. Saker och ting har många sidor… I Finland är numera vanligt att kommunerna går ihop, vissa fall tre kommuner har gått ihop.

  3. Granöbo

    Läste nyss en bloggare inte långt ifrån dig och blev så iriterad, upprörd och nedstämd. Tänk att vissa mäniskor kan utså så mycket destruktivt och nedbrytande och än värre är att en del tror på eländet som sprids ut!
    VILL MED DETTA TALA OM ATT MITT ILLAMÅENDE GÅR ÖVER NÄRJAG LÄSER DINA BLOGGAR.
    Föredrag konstuktiv kritik framför destruktiv kritik.

  4. Terttu

    Tack för dina ord. Det känns bra om min blogg fyller en funktion åt rätt riktning. Det händer nämligen mycket i byn som man blir glad över.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.