Dagen efter-tankar från kommunfullmäktige

Som relativ ny i kf-sammanhang bär jag inom mig förvirrade tankar, hur politikerna beter sig i mötet. Center och socialdemokraterna i sin helhet tänker likadant. Jag har trott i min enfald att de är olika partier med egen ideologi. Men man får lära sig nya saker hela tiden. Kanske de är ett eget parti internt men det ska synas utåt, att ideologin är den samma.

/Sasu

Etiketter:

5 kommentarer

  1. Hur menar du?

    Förstår inte hur du menar?

    Givetvis har de väl olika ideologier, men för de kan väl besluten bli desamma?

    S och C har ett samarbete, och då måste man ju jämka ideologierna så att besluten passar båda partier. Sen förstår inte jag hur ni i oppositionen som är valda av kommunmedborgarna kan föreslå en sammanslagning med Umeå. Vill ni ge bort våran kommun?

    Sen vet jag att både Sävars och Hörnefors kommundelsnämd i umeå kommer tas bort snart. Inflytande för medborgarna kommer minska. Är ni i oppostionen emot inflytande?

  2. Torsten

    Lugn och fin i båten! förslaget som oppositionen lade var att det skulle tillsättas en utredning (utan kostnad för kommunen) om nackdelar resp. fördelar med en sammanslagning. Nu när förslaget avslogs så får vi inte veta hur tokigt det skulle bli eller hur bra det skulle bli. För en utomstående utanför politiken kan det ju lätt tolkas som ett maktbevis från majoriteten. Sedan så har ”Hur menar du” rätt i det denne säger om jämkningnen men frågan är ju i vems ledband den andre går. Centern tycks vara extremt väldigt styrda av Sossarnas tyckande. Förvånande att inte Maud tar nån i örat!

  3. Obehaglig till mods

    KD och VPK tänker likadant. Jag har trott i min enfald att de är olika partier med egen ideologi. Men man får lära sig nya saker hela tiden. Frågan om sammanslagning med Umeå tilltalar KD och VPK. Kanske de är ett eget parti internt men det ska synas utåt, att ideologin är den samma.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.