Landsbygdsrådet är inte rådlös

Landbygdsrådet med byarepresentanter samlades i går kväll i Hällnäs.

Flera ideer presenterades under kvällen: – Hällnäshistoria i form av husdokumentation och utställning i den Gamla Järnvägsstationen kommer att anordnas – Samhällsnämndens aktiviteter är  bl a  Loppis, Kanelbullensdag, Vindelnälvensdagen och Surströmmingsfesten – Chanette och Majken delade sina lärdomar från Landsbygdsriksdagar, som har varit i Sunne i början av maj. Tjejerna betonade värdskapets betydelse i byautvecklingsarbetet – Tommy från Arbetsförmedlingen pratade om föreningarnas möjligheter att få hjälp av långtidsarbetslösa.

/Sasu

 

Etiketter:

2 kommentarer

  1. Fredrik Gustavsson

    Det var synd att jag inte hade möjlighet att delta och höra vad ni hade att säga! Inom Samhällsnämnden gör vi vad vi kan för att få Hällnäs med omnejd att leva. Gruppen som arbetar med historian gör ett jättebra och viktigt jobb!

  2. Terttu

    Vindelns kommun är fantastisk… med alla dessa byar, som har sin egen profil. Det är intressant att höra vad som görs i andra byar. När jag ser allt detta som inflyttad till kommunen ger en berikande upplevelse av vad som kommunen har för ”innehåll”.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.